Hem NyheterNyhet WB Viking Cinderella säljer Balvenie-raritet

Viking Cinderella säljer Balvenie-raritet

av Livets Goda

Ombord på Viking Lines fartyg Cinderella går årligen världens största flytande Whiskymässa, Cinderella Whisky Fair, av stapeln. Eventet lockar whiskyconnoisseurer, samlare och utställare från hela världen och ombord bjuds det på ett brett sortiment med allt från populära brands till exklusiva utgåvor och sällsynta rariteter. Inför årets mässa har man nu sålt en raritet från Balvenie.

Det var en flaska The tale of the Dog 46-year-old från det skotska premiumvarumärket The Balvenie gick för imponerande summan 199 900 kronor.

– Det är den enda flaskan som sålts i Sverige. Det är så klart ett rekord för oss på Viking Line men vi är också mycket glada att vi lyckades förmedla försäljningen till en av våra återkommande resenärer. Det säger Carl Mörn, Senior category manager på Viking Lines taxfreeavdelning.

The Balvenie Destillery är ett skotskt premiumvarumärke inom whisky med sitt destilleri i Dufftown i Skottland. I sitt sortiment har man bland annat linjen The Balvenie Stories med ett antal whiskys där The tale of the Dog 46-year-oldär det senaste tillskottet. Totalt under år 2022 distribueras endast 34 flaskor av de exklusiva dropparna inom Global Travel Retail, dvs. genom taxfreeförsäljning, och en av de flaskorna har nu sålts av Viking Cinderella

Fakta om Tale of the Dog – aged 46 Years – 54.7% ABV

The tale of the Dog är en i raden i The Balvenie’s serie Stories Whiskies. I samband med årets upplaga av Cinderella Whisky Fair presenteras tre till som samtidigt inkluderas i Viking Cinderellas ordinarie sortiment, The Creation of a Classic – No Age Statement – 43% ABV , The Madeira Cask – aged 15 Years – 43% ABV och The Pedro Ximénez Cask – aged 18 Years – 48,7% ABV

RELATERAD LÄSNING