Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Livets Goda 18 Sep, 2018
Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord. Nu kan rederiet meddela att samarbetet är så lyckat att det förlängs med ytterligare två år. Samtidigt inleds ett nytt samarbete med Årets Kock och Årets Servitör i Finland.

Viking Line, Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget bedriver ett samarbete för att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Hittills har det resulterat i en helt ny buffé, ett testvinnande julbord och en mycket uppskattad grönare barnbuffé. Svenska Kocklandslaget har också varit med och uppdaterat menyn för Viking Lines konferensgäster och serverar under september månad en exklusiv avsmakningsmeny på nöjeskryssaren Viking Cinderella samt Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella.

Nu förlängs samarbetet med de båda landslagen till och med år 2020.

–-Det har varit både spännande och lärorikt för oss i Svenska Kocklandslaget att möta de utmaningar som kan finnas i att driva högklassiga restauranger till havs, så vi ser med glädje fram emot att fortsätta resan med Viking Line. Tillsammans med den duktiga personalen på fartygen kommer vi att ta matupplevelsen ombord till nya höjder, säger Fredrik Andersson, Team Manager Svenska Kocklandslaget.

I Finland har Viking Line även slutit ett avtal med tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör, där rederiet blir huvudsamarbetspartner de närmaste tre åren. Ombord kommer de finska vinnarna bland annat att bidra med specialframtagna menyer och dryckesrekommendationer för Viking Lines resenärer.

– Vi på Viking Line är stolta över att erbjuda Östersjöns bästa mat. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och förfina den kulinariska upplevelsen ombord. Samtidigt värnar vi om och vidareutvecklar den yrkeskunskap som finns ombord; vi är en stor arbetsgivare inom restaurangbranschen och sysselsätter upp till tusentalet kockar och servitörer. Därför satsar vi långsiktigt på våra samarbeten med Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorkocklandslaget och nu även Årets Kock och Årets Servitör i Finland, säger Janne Lindholm, restaurangchef Viking Line.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Rederiet har 220 fast anställda kockar och över 320 servitörer som arbetar på de sju fartygen – under sommarens högsäsong ökar antalet till det dubbla.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup i november 2018 samt Culinary Olympics år 2020.

Årets Kock och Årets Servitör i Finland arrangeras av ELO-stiftelsen, stiftelsen för finländsk matkultur. Tävlingarna är nationella mästerskapstävlingar för yrkesverksamma som syftar till att öka anseendet och synligheten för branscherna. Nya segrare i båda tävlingarna utses nästa gång på Vårmässan i Helsingfors Mässcentrum i april 2019.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Lively Wines släpper Shea Vineyards och Williams Selyem

Vin Shea Vineyards och Williams Selyem finns nu tillgängliga i Systembolagets…
17 Dec, 2018

Vigårda utmanar konventionen och skapar AW-burgare med 19 Crimes Red Wine

Mat och Restaurang Hamburgare och After Work är kanske något många förknippar med…
17 Dec, 2018

Bollinger Special Cuvée för 479 kr hos Winefinder

Vin Bollingers Special Cuvee är en riktig favorit bland standardcuveer hos…
17 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet