Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Livets Goda 18 Sep, 2018
Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord. Nu kan rederiet meddela att samarbetet är så lyckat att det förlängs med ytterligare två år. Samtidigt inleds ett nytt samarbete med Årets Kock och Årets Servitör i Finland.

Viking Line, Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget bedriver ett samarbete för att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Hittills har det resulterat i en helt ny buffé, ett testvinnande julbord och en mycket uppskattad grönare barnbuffé. Svenska Kocklandslaget har också varit med och uppdaterat menyn för Viking Lines konferensgäster och serverar under september månad en exklusiv avsmakningsmeny på nöjeskryssaren Viking Cinderella samt Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella.

Nu förlängs samarbetet med de båda landslagen till och med år 2020.

–-Det har varit både spännande och lärorikt för oss i Svenska Kocklandslaget att möta de utmaningar som kan finnas i att driva högklassiga restauranger till havs, så vi ser med glädje fram emot att fortsätta resan med Viking Line. Tillsammans med den duktiga personalen på fartygen kommer vi att ta matupplevelsen ombord till nya höjder, säger Fredrik Andersson, Team Manager Svenska Kocklandslaget.

I Finland har Viking Line även slutit ett avtal med tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör, där rederiet blir huvudsamarbetspartner de närmaste tre åren. Ombord kommer de finska vinnarna bland annat att bidra med specialframtagna menyer och dryckesrekommendationer för Viking Lines resenärer.

– Vi på Viking Line är stolta över att erbjuda Östersjöns bästa mat. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och förfina den kulinariska upplevelsen ombord. Samtidigt värnar vi om och vidareutvecklar den yrkeskunskap som finns ombord; vi är en stor arbetsgivare inom restaurangbranschen och sysselsätter upp till tusentalet kockar och servitörer. Därför satsar vi långsiktigt på våra samarbeten med Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorkocklandslaget och nu även Årets Kock och Årets Servitör i Finland, säger Janne Lindholm, restaurangchef Viking Line.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Rederiet har 220 fast anställda kockar och över 320 servitörer som arbetar på de sju fartygen – under sommarens högsäsong ökar antalet till det dubbla.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup i november 2018 samt Culinary Olympics år 2020.

Årets Kock och Årets Servitör i Finland arrangeras av ELO-stiftelsen, stiftelsen för finländsk matkultur. Tävlingarna är nationella mästerskapstävlingar för yrkesverksamma som syftar till att öka anseendet och synligheten för branscherna. Nya segrare i båda tävlingarna utses nästa gång på Vårmässan i Helsingfors Mässcentrum i april 2019.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018

VM-köket i Åre ska mätta både skidstjärnor, kungar och kameramän

Mat och Restaurang Under alpina VM i Åre kommer det krävas bra mat…
22 Oct, 2018

Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De…
22 Oct, 2018

Ny sambrygd mellan Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence

Whisky och Bourbon Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt…
22 Oct, 2018

Ny Vegansk certifiering för restauranger, hotellkök och matkedjor

Mat och Restaurang Nu lanseras den nya företagscertifieringen "VeganVänlig*" som tydligt skall visa…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet