Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Livets Goda 18 Sep, 2018
Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord. Nu kan rederiet meddela att samarbetet är så lyckat att det förlängs med ytterligare två år. Samtidigt inleds ett nytt samarbete med Årets Kock och Årets Servitör i Finland.

Viking Line, Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget bedriver ett samarbete för att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Hittills har det resulterat i en helt ny buffé, ett testvinnande julbord och en mycket uppskattad grönare barnbuffé. Svenska Kocklandslaget har också varit med och uppdaterat menyn för Viking Lines konferensgäster och serverar under september månad en exklusiv avsmakningsmeny på nöjeskryssaren Viking Cinderella samt Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella.

Nu förlängs samarbetet med de båda landslagen till och med år 2020.

–-Det har varit både spännande och lärorikt för oss i Svenska Kocklandslaget att möta de utmaningar som kan finnas i att driva högklassiga restauranger till havs, så vi ser med glädje fram emot att fortsätta resan med Viking Line. Tillsammans med den duktiga personalen på fartygen kommer vi att ta matupplevelsen ombord till nya höjder, säger Fredrik Andersson, Team Manager Svenska Kocklandslaget.

I Finland har Viking Line även slutit ett avtal med tävlingarna Årets Kock och Årets Servitör, där rederiet blir huvudsamarbetspartner de närmaste tre åren. Ombord kommer de finska vinnarna bland annat att bidra med specialframtagna menyer och dryckesrekommendationer för Viking Lines resenärer.

– Vi på Viking Line är stolta över att erbjuda Östersjöns bästa mat. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och förfina den kulinariska upplevelsen ombord. Samtidigt värnar vi om och vidareutvecklar den yrkeskunskap som finns ombord; vi är en stor arbetsgivare inom restaurangbranschen och sysselsätter upp till tusentalet kockar och servitörer. Därför satsar vi långsiktigt på våra samarbeten med Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorkocklandslaget och nu även Årets Kock och Årets Servitör i Finland, säger Janne Lindholm, restaurangchef Viking Line.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Rederiet har 220 fast anställda kockar och över 320 servitörer som arbetar på de sju fartygen – under sommarens högsäsong ökar antalet till det dubbla.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup i november 2018 samt Culinary Olympics år 2020.

Årets Kock och Årets Servitör i Finland arrangeras av ELO-stiftelsen, stiftelsen för finländsk matkultur. Tävlingarna är nationella mästerskapstävlingar för yrkesverksamma som syftar till att öka anseendet och synligheten för branscherna. Nya segrare i båda tävlingarna utses nästa gång på Vårmässan i Helsingfors Mässcentrum i april 2019.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet