Hem Nyheter Viktigt att veta om att låna pengar direkt

Viktigt att veta om att låna pengar direkt

av Livets Goda

Ibland är vi i stort behov av att låna pengar, och det är inte alltid vi riktigt har tid vänta så länge på pengarna. Dessvärre kan vi inte låna tid, men det idag finns faktiskt möjligheten att låna pengar direkt.

Artikeln är i samarbete med Lanapengardirektnu

När det krisar kan du snabbt låna pengar

Att låna pengar kan idag gå så snabbt som bara några timmar. Från det att man påbörjat ansökan till att pengarna ligger inne på sitt bankkonto tar det alltså bara ett par timmar. Dessutom kan man i regel ta snabblån även om man har betalningsanmärkningar.

När ska man ta snabblån?

När man inte har tid att vänta några dagar på att få sin ansökan besvarad och pengarna insatta på kontot kan ett snabblån vara lösningen. Ibland råkar vi ut för oväntade utgifter som måste lösas på en gång för att vi inte ska få ytterligare problem. Det är väldigt smidigt att Låna pengar direkt: Få pengarna på kontot samma dag.

Direktlån är bra som nödlösning

Snabblån rekommenderas bara när det inte finns någon annan lösning på sitt problem. I regel är räntorna mycket högre och betalar man inte tillbaka lånet på väldigt kort tid, kan räntan komma att höjas rejält. Så även om det kan vara en bra nödlösning, ska det alltså inte användas i andra fall än nödfall.

I vilka situationer kan snabblån vara bra?

Förhoppningsvis hamnar man aldrig i en situation där man måste ta ett snabblån. Samtidigt är det ju bra att möjligheten finns. Det finns många möjliga situationer i livet som kan kräva en summa pengar väldigt omgående.

Något viktigt går sönder

Många saker kan vi klara oss utan, även om det kan vara synd. Men vissa saker är desto svårare att leva utan. Om kylskåpet plötsligt lägger av kan det kännas ganska jobbigt att vänta på att köpa en ny tills lönen kommer in. Bara att gå en vecka utan kyl kommer kännas som en evighet.

Bilen lägger av

Bilen är ett annat exempel på något som kan gå sönder, som vi också kan vara väldigt beroende av. Behöver något fixas som kostar skjortan? Ett snabblån ger pengarna man behöver på bara ett par timmar, sen kan man betala bilverkstan direkt. Det är verkligen inte alla som ens har möjlighet att förlita sig på kollektivtrafiken. Speciellt inte om man bor långt ut på landet och barn ska lämnas innan man själv åker till jobbet.

När det inte är nödsituation

Om man inte befinner sig i någon slags nödsituation rekommenderas det inte att ta ett snabblån. Då är det bättre att ta ett vanligt privatlån istället, som erbjuder bättre ränta och längre återbetalningstid.

Snabblån till shopping

Att snabblån till exempelvis shopping eller för att sticka ut en kväll på krogen är inte att rekommendera. Räntan på utekvällen eller på skorna eller märkesväskan är helt enkelt inte värt det.

Snabblån till resor

Snabblån till resor kanske inte är den bästa idén heller. Men det kan ändå finnas tillfällen där det kan vara en bra lösning med snabblån för att köpa en resa. Om det exempelvis finns riktigt billiga flygresor eller ett speciellt erbjudande på ett hotell som man vill åka till under semestern, men lönen kommer inte förrän efter erbjudandet gått ut – kanske en lösning kan vara att ta ett snabblån.

Ta bara lån om man kan betala tillbaka

Ta aldrig ett snabblån om man inte är säker på att man kan betala tillbaka inom några dagar eller en vecka. Det kan blir otroligt jobbigt annars, både med höga räntor och eventuella betalningsanmärkningar.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING