Hem Nyheter Viktoria Höglund lämnade styrelsestolen i dryckesbolag för författarrollen

Viktoria Höglund lämnade styrelsestolen i dryckesbolag för författarrollen

av Christoffer Enquist

Tidigare ordföranden för Peak Invest och styrelseledamot i Värmdö Bryggeri, Värmdö Bränneri och Värmdö musteri valde att dra ner på antalet styrelseuppdrag för att fokusera på sitt skrivande. Nu är hon aktuell med debutdeckaren Den som haver barnen kär – men intresset för dryck lever ändå kvar.

Den som haver barnen kär

— Peak Invest är ett mindre investerarföretag som fokuserar på drycker och har investerat i de tre dryckesföretagen där jag har varit inblandad. Trots att jag nu har stigit av de uppdragen brinner jag fortfarande för att hjälpa entreprenörer och eldsjälar att utveckla sina företag. Särskilt härligt är det att se den växande marknaden för lokalproducerade drycker och den växande trenden med mikrobryggerier. Men det intresset får stå tillbaka lite nu – till förmån för min dröm att skriva skönlitterära böcker, säger Viktoria Höglund.

Viktorias debutbok inleds med att tvååriga Simon saknas när barnen på Kullens förskola ska räknas in under en vinterutflykt i Lill-Jansskogen i Stockholm. Men en tvååring kan väl inte bara försvinna? Inte mitt på dagen, inte från förskolan. Timmarna går utan att Simon hittas. Paniken växer hos pojkens anhöriga och polisen saknar konkreta spår. Psykologen Malin Dahl kopplas in för att hålla krissamtal och stötta förskolepersonalen. Snart engagerar hon sig långt mer än någon hade förväntat sig, allra minst hon själv, och när fler barn försvinner kan hon inte längre backa. Den som haver barnen kär är en psykologiskt inträngande spänningsroman om föräldraskap, barnlängtan och hur långt vi egentligen är beredda att gå för våra små.

Viktoria har själv studerat psykologi och använder detta för att på ett inträngande vis måla upp en nervkittlande historia om alla föräldrars värsta mardröm. Tätt inpå lanseringen sålde upplagan slut och efter det har hon hyllats som en deckarförfattare att hålla koll på i framtiden.

RELATERAD LÄSNING