1

Vilken bartender gör årets bästa romdrink med hållbarhet i fokus?

Söndag den 24 oktober kommer vinnaren i Diplomáticos prestigefyllda tävling Artisans of Taste att utses på Le Hibou i Stockholm. Årets tävling har hållbarhet i fokus. Det innebär bland annat att finalisterna kommer att bedömas utifrån hur de använder sig av lokala råvaror i sina tävlingsdrinkar.

Utöver de sex finalisterna som kvalificerat sig till årets final har man också en jury på plats bestående av Ola Carlson från Lucy´s Flower ShopJosephine Sondlo från Pang PangMiguel Escandell, Diplomático och Andreas Grube.

”Vi är otroligt stolta över att få arbeta med Diplomático som tar arbetet med hållbarhet på största allvar och låter det genomsyra alla delar av verksamheten, från produktion till socialt ansvar för medarbetare och lokalsamhälle. Det ska bli spännande att se hur våra svenska finalister kommer att tolka hållbarhetsbegreppet i sina drinkar, säger Margareta Lundeberg på Handpicked Wines.

I år har finalisterna minst sagt mycket att leva upp till. Senast tävlingen hölls vann svenska Charlotte Halzius världsfinalen och utsågs till Diplomático World Best Bartender. En prestigefylld titel som hon erövrade i hård konkurrens med över 1 200 deltagare från hela världen.