Vin för veganer

”Faktumet att de flesta viner som görs har spår av animaliskt framställda produkter, har fått VD&#39n för Clos Lachance Winery, Cheryl Murphy Durzy att marknadsföra ett nytt vin som heter ””The Vegan Vine””. Detta planerar hon att marknadsföra till unga konsumenter genom sociala medier och andra internetbaserade kanaler. Durzy kom på idén efter att hennes dotter vägrat konsumera animaliska produkter. Många viner klaras med medel som innehåller gelatin, äggvita eller andra animaliskt tillverkade ingredienser. Dock är det mycket små mängder av dessa som finns kvar i det färdiga vinet men många veganer är strikta och vill inte ha något med animaliskt framställda produkter att göra. ””The Vegan Vine”” finns i tre varianter. En röd Cabernet Sauvignon, en vit Sauvignon Blanc och en röd blandning. Priset är cirka 170 kronor per flaska. Nu är vinerna klara och Durzy väntar bara på att etiketterna ska levereras. Enligt VD&#39n är det framförallt vegetariska restauranger som väntas efterfråga vinerna. Taleskvinna för vinerna är givetvis dottern som är vegan.”