Viña El Pison, El Carretil och Valdeginés 2016 från Artadi släpps idag som webblansering

Admin istrator 25 Apr, 2019
Vin Artadi ligger i byn Laguardia och är en del av Rioja Alavesa regionen, vingården skapades 1985 av den nytänkande och dynamiska vinmakare Juan Carlos Lopez de la Calle. Idag släpps vinerna Viña El Pison, El Carretil och Valdeginés 2016 från denna högkvalitativa producent.

Vinerna från Artadi har alltid handlat om en absolut renhet i frukten, och påminner nästan om bourgogne i texturen. Det viktigaste elementet i att skapa denna känsla kommer från den kalla vinden som blåser in från Pyrenéerna, det tillsammans med ett stabilt klimat och bra temperaturer gör att vinerna är en kombination av elegans och styrka.

Juan Carlos Lopez de la Calle ligger bakom några av de största transformationerna av spanska viner som hänt under de senaste 10 åren, han var något av en pionjär i Rioja när han slutade med att göra viner på Crianza nivå, och istället år 1991 fokuserade mer på enkla vinmarker, först var Viña El Pisón och 2000 tillkom 3 nya vingårdsbetecknade viner, Valdeginés, La Poza de Ballesteros och El Carretil. Dessa beslut ledde också till att de lämnade Rioja som appellation i 2015 och alla viner som är buteljerade därefter kommer inte att ha Rioja DO på etiketten. Allt för att kunna göra viner som utmärker sig kvalitetsmässigt utan att vara bundna till specifika regler.

Den 25 april släpps dessa viner som webblansering på Systembolaget.

Viña El Pison 2016 nr 90445 2499:- Endast 42 flaskor
Det allra bästa som Artadi producerar och har inte bara en gång utnämnts till en av världens bästa Rioja.

El Carretil 2016 90340 1599:- Endast 42 flaskor
Vingården ligger I Laguardia på 500 meters höjd, organiskt odlad utan för mycket inblandning som möjligt i själva processen.

Valdeginés 2016 nr 90337 559:- Endast 90 flaskor 
Ett biodynamiskt vin i modern stil gjort på 100 procent tempranillo.
Valdeginés har 7 hektar som ligger vackert i San Ginés dalen ett par kilometer från vingården i Laguardia. Artadi har under en tid jobbat hårt på att konvertera sina marker till biodynamisk odling.


Guld till Anée fine Calvados des Capucins i World Calvados Awards 2019

Whisky och Bourbon Det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 är precis avklarat och…
26 May, 2019

Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019
Artikelarkivet