Hem NyheterVinnyhet Viñedos Lo Abarca No.2 Sauvignon Blanc 2023

Viñedos Lo Abarca No.2 Sauvignon Blanc 2023

av Livets Goda

Nu landar den nya årgången 2023 av Viñedos Lo Abarca No.2 Sauvignon Blanc från Casa Marín på Systembolagets tillfälliga hylla för tredje gången.

Casa Marínär en chilensk familjeägd boutique producent med fokus på högkvalitativa viner i en utpräglad svalklimatstil. En stor del av produktionen äger rum i DO Lo Abarca i San Antonio-dalen, fyra kilometer från Stilla havet. Firman har kommit att bli internationellt omtalad för sin höga kvalitet, innovation och hållbarhets filosofi.
Casa Maríns historia började med att dess grundare, María Luz Marín, bestämde sig för att etablera sin vingård i Lo Abarca år 2000. Trots varningar från kollegor i vinbranschen om svårigheterna med platsen och dess marginella klimat så var María Luz övertygad om potentialen, vilket hon sedermera bevisat genom att konsekvent få höga betyg av välrenommerade kritiker världen över.

I dagsläget förfogar man över drygt 50 hektar med vingårdar och det är Felipe Marín, María Luz son, som är huvudsakligen ansvarig för produktionen.

Viñedos Lo Abarca No. 2 Sauvignon Blanc 2023
Art.nr: 94206
Pris: 169 kr
Vinet lanseras den 8 mars av New Frontier Wines, dotterbolag till Quaffable Wines.

RELATERAD LÄSNING