Hem NyheterNyhet WB Vinfabrikens Glögg spetsad med whisky

Vinfabrikens Glögg spetsad med whisky

av Livets Goda

Lagom till den stundande vintersäsongen och det glödgade vinets högtid lanseras Vinfabrikens Glögg spetsad med Whisky, en ny dryck där glöggbasen gjord på de klassiska glöggkryddorna innehållande bland annat kryddnejlika, kardemumma och pomerans har smaksatts med ren whisky från Skottland. 

Nu är Vinfabrikens Whiskyglögg här, en av årets nyheter på glögghimlen. Bakom drycken står svenska Vinfabriken. De är även avsändare till den tidigare lanseringen, Vinfabrikens Äppelglögg, som tack vare sin popularitet återkommer i årets glöggsortiment.  Vinfabrikens Whiskyglögg är hantverksmässigt tillverkad där den klassiska glöggbasen består av de flesta av julens alla kryddor. Blandningen har sedan smaksatts med whisky från Skottland.

Glögg är en starkt traditionsbunden dryck som de flesta svenskar har en relation till. Vinfabrikens Whiskyglögg knep förstaplatsen i Systembolagets blindprovning bland liknande glöggsorter. Därför är det extra kul att lansera den här produkten, säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB. Att smaksätta glögg med whisky känns helt rätt för Sverige då vi har många whiskyälskare i vårt avlånga land.  Det är också roligt att vi under årets säsong kommer att ha två glöggprodukter på Systembolagets hyllor. Förutom Vinfabrikens Glögg Spetsad med Whisky återlanserar vi även Vinfabriken Äppelglögg, en dryck som mottogs väldigt väl av de svenska konsumenterna tidigare år, säger Filip.

Tips på servering är att värma den på klassiskt vis eller varför inte servera den kall on the rocks som aperitif på vinterns tillställningar innan middagen. Vinfabrikens Whiskyglögg finns på hyllan i närmare 200 Systembolagsbutiker.

Vinfabrikens Glögg spetsad med whisky

Ursprung: Sverige
Artikelnr: 90203
Volym: 500 ml (20% alkoholhalt)
Pris: 119 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING