Hem NyheterVinnyhet Vingruppen inrättar hållbarhetsfond – Vinfinity

Vingruppen inrättar hållbarhetsfond – Vinfinity

av Livets Goda

Det här är ett pressmeddelande från Vingruppen

”För att stödja våra leverantörers klimatarbete inrättar Vingruppen en Hållbarhetsfond – Vinfinity™. Initiativet är en viktig  del i ett långsiktigt hållbarhetsprogram, där ett omsorgsfullt klimatarbete genomsyrar hela vår verksamhet.

Vår hållbarhetsagenda är stark. Men för framtiden finns mycket kvar att göra. Vingruppens förmåga att ta ett omfattande och betydande ansvar över klimat- och hållbarhetsarbetet ger oss möjlighet att driva en hållbar utveckling. Det vill vi göra.
Som en del i hållbarhetsprogrammet ”Från druva till glas” är vi första svenska importör att lansera en Hållbarhetsfond.  Denna ska stödja våra leverantörer vad gäller såväl klimatarbete som hållbarhetsprojekt kring infrastruktur, odling och produktion genom investeringar i alltifrån biogasanläggningar och certifieringsprocesser till sociala projekt.

– Vinfinity™ är vårt sätt att accelerera förändring. Vi ser starka fördelar med satsningen. Fonden kommer att boosta investeringar i hållbar infrastruktur och därmed påskynda den utvecklingen som behöver ske för att vi ska nå våra hållbarhetsmål och bidra till de globala målen säger Kim Forsberg, hållbarhetschef Vingruppen

Med denna satsning kommer Vingruppen årligen att investera i flera olika hållbarhetsprojekt. Tillsammans driver vi vidare utvecklingen i vår leverantörskedja, accelererar vårt klimatarbete och verkar som en förebild för hållbar tillväxt.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING