Hem NyheterVinnyhet Vinmakaren Lars Torstenson startar vinhandelshus med fokus på viner från Frankrike

Vinmakaren Lars Torstenson startar vinhandelshus med fokus på viner från Frankrike

av Livets Goda

Lars Torstenson är en framstående svensk vinmakare och författare vars karriär inom vinindustrin har gjort honom till en betydande personlighet i den svenska och internationella vinvärlden. Lars är just nu aktuell med det nya vinhandelshuset Maison Renard, som han startar tillsammans med vinimportören Terrific Wines. Affärsidén är enkel: hitta och sälja bra viner från Frankrike.

Lars Torstenson, ursprungligen journalist, utbildade sig till vinmakare i Frankrike och ledde under 18 år vingården Domaine Rabiega i Provence, som ägdes av dåvarande importmonopolet Vin & Sprit. Sedan dess har Lars arbetat som författare och så kallad flygande vinmakare med världen som arbetsplats. Hans arbete har gett honom många priser, över åren har han samlat på sig 500 medaljer och utmärkelser för sina viner från hela världen, bland annat har han utsetts till ”Vigneron de l’année” av franska GaultMillau. Utöver sitt arbete som konsulterande vinmakare och författare, startar Lars nu vinhandelshuset Masion Renard tillsammans med vinimportören Terrific Wines.

De första vinerna finns nu i Systembolagets beställningssortiment; Maison Renard Bordeaux Malbec, Maison Renard Bordeaux samt Maison Renard Lirac Côtes du Rhône Cru. Senare under våren lanseras även en Sauvignon Blanc från Loire samt en Pouilly Fumé och en Beaujolais Moulin-à-Vent, båda i begränsad upplaga.

– Det finns otroligt mycket bra vin i Frankrike, i såväl kända som okända distrikt. Med Maison Renard vill vi hjälpa några av dessa att hitta ut till nya konsumenter, och omvänt, hjälpa konsumenter att upptäcka fler franska kvalitetsviner till ett rimligt pris, säger Lars Torstenson.

Information om vinerna:

Maison Renard Bordeaux Malbec, 2022
Artnr: 53875
Pris: 179 kr
Alkoholhalt: 14%
Storlek: 750 ml

Maison Renard Bordeaux, 2022
Artnr: 54496
Pris: 119 kr
Alkoholhalt: 14%
Storlek: 750 ml

Maison Renard Lirac Côtes du Rhône Cru, 2022
Artnr: 70599
Pris: 135 kr
Alkoholhalt: 14%
Storlek: 750 ml

 

RELATERAD LÄSNING