Vinmakarhelg på Färna -Timo Mayer 7-8/9

Admin istrator 1 Jul, 2019
Vin Stolta och förväntansfulla har Färna nu äran att presentera, för första gången i Sverige, den karismatiske och gåtfulla vinmakaren Timo Mayer som gäst under vår Vinmakarmiddag. Naturligt och enkelt men med finess och elegans, så beskrivs Timo Mayers viner av dem som har förmånen att få tag i en flaska av hans hett eftertraktade viner.

Program för helgen
12.30-16.00 Afternoon tea står uppdukat i Vinterträdgården
14.00-17.00 Besök vårt spa med utomhuskälla, inomhuspool, relax och olika bastur.
17.30 Vinprovning med Timo Mayer i Domänsalen i Herrgården.
18.30 Köket hälsar välkomna till Vinterträdgården för kvällens menypresentation.
Mingel med fördrink och tilltugg.
ca 19.00 Vinmakarmiddag i Spegelsalen med utvalda viner genom hela middagen.

Pris:
Dubbelrum, enkelrum och twinrum 3180:-| person
Gemak (större dubbelrum) 3330:-| person
Svit och Ramsellvåningen: 3530:-| person

Timo Mayer
Timo Mayer föddes i Tyskland, i en familj som odlat vin i flera generationer. Vin var dock inget han från början ville syssla med utan han gav sig ut i världen och reste istället. Ödet ville till slut annorlunda och han träffade sin blivande fru som är från Australien. De bestämde sig för att bosätta sig i Yarra Valley, i södra Australien. Intresset för vin fanns kvar hos Timo och hans arv hann i fatt honom. Han började arbeta hos flera av de mest meriterade producenterna i området samtidigt som han startade upp sin egen vinproduktion. År 2000 började han äntligen producera viner under egen etikett.

Vingården är knappt tre hektar stor (eller liten) och är planterad på det han själv kallar ”the Bloddy Hill”. Det är en brant sluttning där han planterat Pinot Noir, Chardonnay, Syrah och lite Cabernet Sauvignon. På senare år har han även börjat plantera och exprimentera med druvsorterna Nebbiolo och Gamay.

Timos vinstil är naturlig och enkel med finess och elegans som ledord. Här finns en tydlig struktur som banar väg för finstämd frukt och energifyllda viner, eller för att citera Timo själv: ”Bring back the Funk”. Timo hyllas enhälligt i sitt adoptivland och vinerna är hett eftertraktade.

Vinmakarhelgen sker i samarbete med Johan Lidby Vinhandel.

Läs mer och boka här >>

Läs om Timo Meyers senaste besök på Livets Godas redaktion här >>


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet