Vinmakarhelg på Färna -Timo Mayer 7-8/9

Admin istrator 1 Jul, 2019
Vin Stolta och förväntansfulla har Färna nu äran att presentera, för första gången i Sverige, den karismatiske och gåtfulla vinmakaren Timo Mayer som gäst under vår Vinmakarmiddag. Naturligt och enkelt men med finess och elegans, så beskrivs Timo Mayers viner av dem som har förmånen att få tag i en flaska av hans hett eftertraktade viner.

Program för helgen
12.30-16.00 Afternoon tea står uppdukat i Vinterträdgården
14.00-17.00 Besök vårt spa med utomhuskälla, inomhuspool, relax och olika bastur.
17.30 Vinprovning med Timo Mayer i Domänsalen i Herrgården.
18.30 Köket hälsar välkomna till Vinterträdgården för kvällens menypresentation.
Mingel med fördrink och tilltugg.
ca 19.00 Vinmakarmiddag i Spegelsalen med utvalda viner genom hela middagen.

Pris:
Dubbelrum, enkelrum och twinrum 3180:-| person
Gemak (större dubbelrum) 3330:-| person
Svit och Ramsellvåningen: 3530:-| person

Timo Mayer
Timo Mayer föddes i Tyskland, i en familj som odlat vin i flera generationer. Vin var dock inget han från början ville syssla med utan han gav sig ut i världen och reste istället. Ödet ville till slut annorlunda och han träffade sin blivande fru som är från Australien. De bestämde sig för att bosätta sig i Yarra Valley, i södra Australien. Intresset för vin fanns kvar hos Timo och hans arv hann i fatt honom. Han började arbeta hos flera av de mest meriterade producenterna i området samtidigt som han startade upp sin egen vinproduktion. År 2000 började han äntligen producera viner under egen etikett.

Vingården är knappt tre hektar stor (eller liten) och är planterad på det han själv kallar ”the Bloddy Hill”. Det är en brant sluttning där han planterat Pinot Noir, Chardonnay, Syrah och lite Cabernet Sauvignon. På senare år har han även börjat plantera och exprimentera med druvsorterna Nebbiolo och Gamay.

Timos vinstil är naturlig och enkel med finess och elegans som ledord. Här finns en tydlig struktur som banar väg för finstämd frukt och energifyllda viner, eller för att citera Timo själv: ”Bring back the Funk”. Timo hyllas enhälligt i sitt adoptivland och vinerna är hett eftertraktade.

Vinmakarhelgen sker i samarbete med Johan Lidby Vinhandel.

Läs mer och boka här >>

Läs om Timo Meyers senaste besök på Livets Godas redaktion här >>


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet