Hem Mat & Restaurang Vinnare i SM i matlagning utomhus 2017 korad

Vinnare i SM i matlagning utomhus 2017 korad

av Livets Goda

Det vinnande laget bestod av: Karl-Johan Beckman, Skövde, Erik Beckman, Jönköping och Andreas Lidenfors, Stenungsund.

De tre rätterna som laget tillagade över öppen eld under tre timmar var:

Förrätt: Rökt gös med eldad rödbeta, brynt smör med ägg, ost från Almnäs och blomsterkrasse

Varmrätt: Honungsglaserad kyckling fylld med trumpetsvamp, lök o timjan. Brässerat kycklinglår med brynt kål o grädde, smörad buljong, picklade trattkantareller i verjus samt grönkål.

Dessert: Eldad äppelkompott med sabayonne på äppelmust, gräddfil, krispig spelt, råhyvlat äpple och ängssyra.

Juryns motivering löd: ”Trots regn och rusk levereras tre mycket proffsiga kompositioner: supergoda, fräscha, snygga och kreativa rätter. En solklar vinnare!”

– Vi har en vinnare som verkligen stack ut och levererade tre mycket proffsiga rätter, säger juryns ordförande Carina Brydling strax efter att hon presenterat det vinnande laget.

En stor publik strömmade till Sweden Outdoor Festival på Billingen där SM i utomhusmatlagning var en av lördagens många aktiviteter. Publiken fick följa de totalt 13 lagen som deltog i tävlingen och som mot slutet ställdes inför utmaningar med störtregn och hagel.

– Tävlingen har fungerat väl trots det tuffa vädret på eftermiddagen och alla de tävlande lagen höll hög klass, säger tävlingsledare Sven-Erik Larsson från Lokalproducerat i Väst. Han fortsätter: – Vi har under dagen fått flera frågor om hur man kan vara med och tävla nästa år, så då hoppas vi på ett ännu större intresse.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING