Hem NyheterVinnyhet Vinterns hetaste champagnetrender

Vinterns hetaste champagnetrender

av Livets Goda

Lyx, flärd och miljontals med bubblor. Det handlar givetvis om champagne. Men vad har chili cheese och Emily in Paris med bubblornas urmoder att göra? Jo även champagne kan få nya trender, i synnerhet när det kommer till sätt att konsumera drycken. I samband med vinterns mörker lyser The Wine Company upp med såväl nya som slopade champagnetrender.

Champagne, en dryck som producerats sedan 1700-talet och med dess ikoniska status blivit en synonym till lyx, framgång och fest. För att hylla bubblet svarar The Wine Company på hur året 2020 fastslagit nya champagnetrender och röjt undan vissa gamla. Som bonus lyfter vinleverantören även sex prisvärda champagner, perfekt vare sig det är till nyårsfirandet eller för den delen, en het vanlig tisdag.

– Vi älskar champagne. Det är en sprudlande dryck som är starkt associerad till lyx. Champagne säljs dock i varierande prisklasser och vi har därför valt att lyfta fram tio fantastiska flaskor som är lite snällare mot plånboken. Trots rådande tider kan det vara kul att unna sig en flaska bubbel och även om vinterns stora fester är inställda så finns det mindre firanden där festlig dryck hör hemma. Varför inte använda dig av ett par av våra champagnespaningar när du planerar inför jul eller nyår? säger Christelle Rickertprodukt och marknadschef på The Wine Company.

1. Vaska is cancelled
Vad än du hämtar med dig från den kritikerrosade serien Emily in Paris så bör det inte vara att det är trendigt att vaska champagne. Nej Stureplans-sprutandet gör inte någon comeback utan nu handlar det om att ta till vara på drycken. Häll i ett glas och njut.

2. All about that glass
Det finns en uppsjö av olika champagneglas och numera hålls det till och med glasprovningar. Rätt glas står i fokus som aldrig förr. Många sommelierer menar nämligen att valet av glas är lika viktigt som valet av champagne. Ett större tulpanformat glas, släpper nämligen ur mer doft vilket förhöjer dryckesupplevelsen. Smala, höga glas stänger istället in dofterna och gör därför inte vinet rättvisa.

3. Okonventionella smakparningar
Fin- och fulkultur börjar även bli förlegade termer bland de snobbigaste champagneentusiasterna. Det är nu, mer än någonsin tidigare, okej och till och med uppmuntrat inom vinvärlden att våga på nya okonventionella smakparningar tillsammans med champagne. Ostron i all ära men har du någon gång testat ett glas bubbel och chilli cheese?

4. Pretty in pink
Rosa kanske drar tankarna till våren men det finns ingen anledning att vänta in den. Säsongsbaserat i all ära men vi tror på en vinter där du kan avnjuta rosa bubblor, dessutom kan en rosa flaska se lite festligare ut. Rosa champagne framställs även precis på samma sätt som vilken annan champagne som helst så den förtjänar givetvis en lika självklar plats på vinhyllan!

5. En flaska – tre rätter
Du har säkert hört att du ska ha ett särskilt vin till förrätten och ett annat till efterrätten. Men nu i tider där antalet middagsgäster blivit färre så är människor ute efter viner som passar till allt! På stora middagar går drycken åt snabbare och du kan därför komponera en meny som kräver ett nytt vin till varje rätt – men nu vill vi ha en flaska som likväl kan drickas som fördrink och under middagen, och svaret kan ofta läsas champagne.

www.the-wine-company.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING