Hem NyheterVinnyhet Vintips till helgen

Vintips till helgen

av Livets Goda

Passa på att fira in vårdagjämningen med en god flaska vin eller två tillsammans med dina nära och kära. Här kommer några tips.

Louis Roederer Brut Premier, 94 LGP
Nr 7602, 459 kr
Chardonnay-markörerna lyser starkt i denna buteljering, åtminstone doftmässigt där citrusfrukten med såväl apelsin som citron är med i matchen. Stenfrukterna med mestadels syrliga gröna äpplen hakar på tillsammans med en nötighet och en diskret hint av brioche. Komplext var ordet. Sedan svänger det och smakmässigt så får de blå druvorna pinot noir och meunier mer att säga till om. En rödslöjig skogsbärighet kikar fram, persikan likaså och så kommer det där strama men ändå rika som gör att jag älskar denna Champagne. Vissa mognadshintar från reservvinerna i form av brödigheten men det är ändå det juvenila som styr. Och så då renheten, tätheten och längden. Så lättdrucket och likväl med enastående fint djup!

2018 Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo, 87 LGP
Nr 2415, 99 kr
Ungdomligt busigt med örtblommighet, persika, päron, citrus, saftig frukt och krydda i en lättillgänglig stil. Vinet uppträder drivet, rent och svalkande med en fin mineralisk bas i ryggraden och torrt avslut med bibehållen fruktighet. Ett välstrukturerat vin som är menat att intas i stora klunkar. Verduzzo och pinot grigio i fint samspel.

2016 Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon, 92 LGP
Nr 3501, 199 kr
Hoppsan, håller sig inom en fint klassisk och elegant druvstil med bra ID i ursprunget. Paprikakrydda, vinbär och ceder i en lätt sandigt mineraliskt silkig tanninkraft. Det ligger en bra refräng i vinet som ger en hook som fångar upp. Snyggt och lite överraskande bra i årgången!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING