Hem NyheterVinnyhet Vinunic inleder samarbete med Paul Jaboulet Aîné

Vinunic inleder samarbete med Paul Jaboulet Aîné

av Livets Goda

Vinunic inleder samarbete med Paul Jaboulet Aîné: Paul Jaboulet Aîné, känt som Jaboulet, grundades redan 1834 i Tain l’Hermitage vid Rhônefloden. 1919 anskaffade man La Chapelle, ett litet vackert kapell, på toppen av Hermitage som givit namn till det ikoniska vinet från detta mytomspunna berg och som anses var ett av de starkaste uttrycken av syrah.

Vinunic inleder samarbeteJaboulet skapade också det första Côtes du Rhône vinet 1950, som fortfarande finns på hyllorna idag, Parallèle 45.
År 2006 tog Caroline Frey över domänen och initierade en rad investeringar och förändringar, de mest betydande var konvertering mot ekologisk- och biodynamisk produktion. Idag förfogar man över 120 hektar ekologiska odlingar i några av Rhônedalens främsta vingårdar.

”Jaboulet är en ikon inom vinvärlden och deras progressiva hållbarhetsfilosofi vittnar om att de även kommer förbli så för kommande generationers vinkonsumenter. Vi är mycket stolta över att nu inledda ett samarbete med egendomen.” – säger Vinunics VD Linn Ljungkvist

I Systembolagets fasta sortiment hittar du deras Côtes du Rhône:
Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge 2020
Pris: 129kr, art.nr 22800
750ml, Alk. 14%
Ekologisk

RELATERAD LÄSNING