Hem NyheterVinnyhet Vinunic inleder samarbete med Penfolds

Vinunic inleder samarbete med Penfolds

av Livets Goda

Vinunic inleder samarbete med Penfolds, en global lyxikon inom vinindustrin och är kända för sitt omfattande sortiment av röda, vita och fortifierade viner som hyllas av vinkritiker över hela världen.

Med en konstant och omisskännlig husstil har Penfolds viner blivit synonyma med högkvalitativ vinmakning. Varumärket har också varit känt för sin innovationsanda och sin strävan efter att tänja på gränserna inom vinframställning. Penfolds Collection är ett utmärkt exempel på detta, där varumärket har expanderat sin portfölj bortom Australien och inkluderat viner från Napa Valley, Bordeaux, Champagne och Kina.Vinunic har etablerat sig som en seriös aktör i branschen med många års erfarenhet och ett gediget utbud av högkvalitativa viner. Detta partnerskap med Penfolds är en viktig milstolpe för båda företagen och stärker Vinunics position som ledande importör av kvalitetsviner i Sverige.

Linn Ljungkvist, VD för Vinunic, är stolt över att ha blivit utsedd till importör av Penfolds viner i Sverige och anser att Penfolds viner representerar topp-skiktet i vinvärlden.
Genom partnerskapet med Penfolds kommer vi att kunna erbjuda svenska konsumenter ett oöverträffat urval av viner i världsklass från denna internationella producent”.Vinunic kommer att arbeta nära Penfolds för att säkerställa en smidig distributionsprocess och göra vinerna tillgängliga både för restauranger och butiker över hela Sverige med start den 7 augusti. Genom samarbeten med de främstarestaurangerna i branschen kommer Vinunic att skapa minnesvärda upplevelser för vinentusiaster och introducera Penfolds viner till en bredare publik.”

Birger Holm, Business Manager Nordics på Penfolds, är entusiastisk över partnerskapet med Vinunic och ser fram emot att erbjuda svenska konsumenter Penfolds viner. Med Vinunics expertis och engagemang för kvalitet är han övertygad om att Penfolds viner kommer att fortsätta att växa positivt i Sverige.

Varumärket grundades år 1844 och hyllas inte bara för sina historiska blandningar och anrika vingårdar, utan även för sin obrutna rad av årgångar av Grange, som nu är Australiens mest ikoniska rödvin. Penfolds engagemang för kvalitet och sin unika husstil är fortfarande tydligt idag, och varumärket letar ständigt efter nya vinodlingsregioner att utforska, både i och utanför Australien. Nästa år, 2024, firar Penfolds 180 år av vinframställning.

I Systembolagets fasta sortiment finner du vinerna:
Penfolds Kalimna Bin 28 nr 16320, 249kr
Penfolds Father Grand Tawny 10 Years nr 8420, 299kr

RELATERAD LÄSNING