Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Vitaminfylld nyhet från God Morgon

Vitaminfylld nyhet från God Morgon

av Livets Goda

Nu är hösten här och vi har officiellt sagt hejdå till sommaren. Nu är det rutiner och vardag som gäller. Nu när vi sällan får en glimt av solen och kan känna oss tröttare blir det ännu viktigare att förse kroppen med vitaminer. För att förenkla vardagen lanserar God Morgon® ett nytt koncept med funktionella juicer av frukter och bär, som innehåller stärkande fördelar i form av vitaminer och antioxidanter för alla juiceälskare där ute.

– Nyheterna innehåller naturligt hälsosamma frukter och bär samt vitaminer. De smakar dessutom lika gott som våra vanliga juicer, säger Maria Engelbrekts, Brand Manager, God Morgon®.

Den solgula, kraftfulla God Morgon® Sun Power är en blandning av pressad solmogen apelsin, äpple, morot och yuzu samt vitamin C och D. Juicen får sin citruskaraktär från apelsin och yuzu – en frukt som smakar som en blandning av mandarin och grapefrukt och ger en god och rund smak. Vitaminerna bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar.*

God Morgon® Berry Protect är en blandning av pressat äpple, blåbär, hallon och acerola samt vitamin C och E. Smaken är mjuk, frisk och bärig. Vitamin C bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar och vitamin E bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress.**

Generellt om vitaminer:
Antioxidanter är en grupp ämnen som förhindrar bildning och skadeverkan från reaktiva ämnen, så kallade fria radikaler. Flera näringsämnen fungerar som antioxidanter, till exempel vitamin E och vitamin C.

Fria radikaler. Vi behöver syre för att andas, men när syret omsätts bildas samtidigt så kallade fria radikaler som är mycket reaktiva. Vi människor behöver reaktiva ämnen i låga halter, men när halterna blir för höga uppstår så kallad oxidativ stress som skadar celler och vävnader.

Vitamin C fungerar som antioxidant och finns i de flesta grönsaker, bär och framförallt citrusfrukter. C-vitamin behövs bland annat för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad och underlättar även upptaget av järn från maten. Lindrig brist kan ge trötthet, svaghet och irritation.

Vitamin D reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Vi får i oss vitaminet på två sätt: dels via maten, dels bildas D-vitamin i huden när vi är ute i solen. D-vitamin i mat får vi främst i oss från fet fisk. D-vitamin är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och vissa grupper kan därför behöva tillskott.

Vitamin E är en antioxidant som bland annat skyddar våra vävnader genom att förhindra att de fleromättade fettsyrorna som bygger upp membranen bryts ner. E-vitamin finns framför allt i frön och vegetabiliska oljor, margarin, vetegroddar, gröna bladväxter, avokado, fullkornsprodukter och ägg.

Källa: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter

Nya God Morgon® Sun Power och God Morgon® Berry Protect introduceras under september hos ICA och City Gross. Cirkapris 26,90 kr för 0,85 liter. Flaskan ingår i pantsystemet.

RELATERAD LÄSNING