VM i snus anordnas för första gången

Livets Goda 21 Aug, 2019
Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där deltagarna med sitt egengjorda snus tävlar om den ärofyllda titeln och att få sitt eget snus producerat. Vinnarna i Snus-VM utses av en jury i slutet på september och det är e-handelsföretaget Snusbolaget.se som anordnar mästerskapen.

Snusbolaget vill lyfta det egentillverkade snuset och anordnar därför världens första Snus-VM. Alla över 18 år får delta i tävlingen som pågår mellan den 20 augusti och 20 september. Deltagarna skickar in sitt egengjorda snus i de två kategorierna lössnus och portionssnus och en vinnare i varje kategori utses av en välrenommerad jury.

– Vi kommer tillsammans med en noga utvald jury att hitta det bästa snuset i de två kategorierna.  Vinnarnas snus kommer sedan att produceras av vår samarbetspartner AG Snus och säljas exklusivt på snusbolaget.se, säger Markus Lindblad, informationschef på Snusbolaget.se. 

Snus-VM riktar sig till länder där det finns en tradition av lös- och portionssnus och kommer att marknadsföras via Snusbolaget till snusare i Sverige, Norge samt USA via den kända snusprofilen Chad “Snubie” Jones.

Vinnande bidrag produceras i limiterad upplaga
Det vinnande snuset kommer alltså att produceras i en limiterad upplaga om 1500 dosor för lössnus och 1500 dosor för portionssnus. All vinst från de sålda dosorna kommer att gå oavkortat till en välgörenhetsorganisation som vinnarna själva väljer. Försäljningen av dessa dosor kommer ske exklusivt på snusbolaget.se.

Juryn består av välkända namn inom branschen
Juryn består av välkända branschnamn, snusentreprenörerna Conny Andersson och Daniel “Pinhead” Carlsson samt Lars Olesen från AG Snus.  

Så här deltar man i Snus VM
Köp ett deltagarkit på snusbolaget.se (innehåller instruktioner, två tomdosor och ett frankerat kuvert och ett receptblad). Man får tävla i båda kategorierna. Därefter är det bara att tillverka snuset och skicka in det med det frankerade kuvertet.

Tävlingsvillkor i Snus-VM

  • Deltagarna måste vara 18 år eller äldre för att få vara med i tävlingen.
  • För att vara med och delta måste produkter skickats in till Snusbolaget.se innan den 20 september 2019. 
  • Det är tillåtet att vara med och tävla i de båda kategorierna.
  • Vid tillverkningen av snuset ska godkända produkter från Livsmedelsverket användas. 
  • Vinnarna får välja vilken välgörenhetsorganisation som vinsten av försäljningen kommer gå oavkortat till. 

Läs mer om Snus-VM här: https://www.snusbolaget.se/snus-vm


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet