Hem NyheterVinnyhet Wakefield Estate Adelaide Hills Sauvignon Blanc 2022

Wakefield Estate Adelaide Hills Sauvignon Blanc 2022

av Livets Goda

Wakefield Estate är belägen i Clare Valley, Australien. Taylor’s Wakefield Wines grundades för över 50 år sedan av familjen Taylor och är fortfarande ett familjeföretag som idag drivs av Mitchell Taylor som är tredje generationen Taylor.

Wakefield EstateTaylor’s Wakefield är en av grundarna till AFFW – Australias First Families of Wine, och är en av dess tolv medlemmar. Druvorna till detta vin kommer från Adelaide Hills, Australiens främsta svalklimatsregion som gjord för aromatiska och friska vita viner. Vingårdarna ligger på de böljande kullarna i bergskedjan Mount Lofty Ranges där druvorna mognar långsamt, fläktade av svalkande vindar och kylda av dimmiga morgnar.

Vinet är gjort av 100% sauvignon blanc, och lagrat 3 månader på jästfällningen och en liten andel av vinet är dessutom lagrat i franska ekfat för att ge större komplexitet.

Producenten Wakefield bedriver ett omfattande hållbarhetsarbete och har anslutit sig till Science Based Targets Initiative och är certifierade Australia’s Sustainable Winemakers. För att minska klimatpåverkan har man valt en lättviktsflaska för den svenska marknaden.

Wakefield Estate Adelaide Hills Sauvignon Blanc 2022 Systembolaget
FSN Lansering 1 september 2023
Artnr. 4700
Pris 129 kr

RELATERAD LÄSNING