Walcher Bombardino är tillbaka för tredje året i följd

av Livets Goda

Walcher Bombardino, en klassisk italiensk ägglikör, blir för tredje året i rad  tillgänglig i ca 100 Systembolagsbutiker från den 21 mars. Denna lansering markerar en återkomst för en av Sydtyrolens specialiteter från destilleriet som är ett med naturen och en av alpregionens mest framgångsrika producenter.

Alfons Walchers master blender Theodor Walcher har skapat en äkta italiensk ägglikör gjord på färsk bergsmjölk och färska ägg från Sydtyrolen blandat med rom från Karibien. Likörens namn härstammar ifrån drinken Bombardino, som är en mycket populär tradition i de italienska alperna där den serveras varm toppad med vispad grädde och kakao som ofta kan ses i handen på skidresenären.

”Det är med en ära vi får ge svenska konsumenter möjligheten att smaka på de italienska alperna precis som på plats och är glada att kunna erbjuda en klassisk italiensk ägglikör på Systembolagshyllan igen. Med Walcher Bombardino ger vi nu konsumenterna möjligheter till att skapa klassiska drinkar och att inspireras i köket.”, säger Melker Ström, på Enjoy Wine & Spirits.

Fakta:
NamnWalcher Bombardino Liqueur | Ursprung: Italien | Alkoholhalt17% | Förpackningglasflaska | Volym500 ml | Art. nr93562 | Pris189 kr | Lansering2025-03-21 SortimentTillfälligt sortiment, Sprit/Likör/Ägglikör

Om producenten:
Familjen Walchers destilleri är beläget vid foten av de italienska alperna i regionen Sydtyrolen. Alfons Walchers livspassion började 1966 när den första flaskan grappa destillerades på Turmbachhof-gården i Eppan, som har ägts av samma familj i nio generationer. Sedan dess har produktionen ökat i takt med sin framgång och säljer idag över en miljon flaskor per år med en etikett som är känt över hela världen.

Alfons Wechler lägger stor vikt vid att ta vara på sin omedelbara natur – något Sydtyrolen gör med bravur. Allt som Walcher behöver för att destillera sina spritsorter växer runt omkring destelleriet. Det betyder att de alltid kan välja det bästa av det bästa för att destillera sina fantastiska grappor, fina brandies, likörer och moderna spritsorter. Alfons Walcher värdesätter komplexiteten och variationsrikedomen i de lokala frukterna och använder druvrester från sina egna vingårdar och erkända sydtyrolska vinkällare, vilda enbär från sydtyrolska bergsängar och handplockade alpina örter.