Valborg är runt hörnet och med det – traditionen att samlas kring majbrasor. Men även om våren officiellt är här, kan kvällarna fortfarande vara kyliga. Då passar det extra bra med en varm drink i glaset.
Warm Scottish Mule är ett enkelt, värmande drinktips som bygger på Tamnavulin Port Cask – en fruktig och komplex singelmalt utan rökighet. Drinken kombinerar varm ginger beer med whisky och toppas med lättvispad grädde och apelsinzest. Både värmande och uppfriskande – perfekt efter brasan.
Recept – Warm Scottish Mule
5 cl Tamnavulin Port Cask
10–12 cl varm ginger beer
Lättvispad grädde
Börja med att värma upp Ginger beer i en kastrull, det ska inte börja koka men nära inpå. Blanda sedan whisky med Ginger beer i ett tjockt glas som tål värme. Rör runt försiktigt och skikta sedan den lättvispade grädden över en sked som du håller nära ytan på drinken. Garnera med riven apelsinzest över grädden.
Tamnavulin Port Cask, art: 378, 327kr/700 ml