Hem NyheterNyhet WB Waterford Arcadian Series Gaia 1.2 Organic – Ekologisk irländsk Single Malt

Waterford Arcadian Series Gaia 1.2 Organic – Ekologisk irländsk Single Malt

av Livets Goda

Uppföljaren till Waterford Arcadian Series Gaia 1.1 Organic, Irlands första ekologiska whisky släpps på Systembolaget 7 april: Waterford Arcadian Series Gaia 1.2 Organic!

Gaia var enligt den grekiska mytologin ”Moder Jord” och den perfekta benämningen för att presentera den första irländska whiskyn destillerad på certifierad ekologisk(Irish Trust) irländsk spannmål.

När destilleriet startade detta projekt 2015 var tillgången av ekologisk irländsk korn så liten att det inte gick att få det från en gård. Waterford blev därför tvungna att få tag i all ekologisk korn de kunde hitta till denna whisky. Denna tillgång har nu åtgärdats och i framtiden kommer Waterford att kunna erbjuda Ekologisk Single Farm Origin.

All whisky från Waterford har en egen unik Tèiroir code som gör det möjligt – via en kod på varje flaska – att spåra allt från spannmålets ursprung, skördedatum, marken, fatlagringen vid varje enskild tappning. En inställning till kvalitet och en extrem ärlighet kring produkten.

Destilleriet anser denna revolutionerande transparens vara en självklarhet för alla whiskyälskare att ta del av på samma sätt som vinvärlden är vana vid! Whiskyn har först vilat i amerikanska Whiskyfat, sedan på amerikansk ek, fransk premium ek och slutligen på söta starkvinsfat: vin doux naturel.

Under 2021 kommer även Core serien ’The Cuvee’ släppas samt historiens första Biodynamiska Single Malt!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING