Hem Musik Way Out West fyller på programmet – Kerri Chandler klar

Way Out West fyller på programmet – Kerri Chandler klar

av Livets Goda

Way Out West, festivalen som intar Slottsskogen i centrala Göteborg, har redan gjort med artister som Håkan Hellström, Blur och Boygenius. I dag fylls programmet på med ytterligare fyra akter som alla bidrar med spets till programmet – Bladee, Kerri Chandler [US], Uncle Waffles [SZ] och D-Block Europe [UK].

Utan Kerri Chandler, ingen deep house. Punkt slut. Ända sedan Chandler blev DJ på den legendariska Club Zanzibar i New Jersey på 80-talet har han varit en av dansmusikens mest inflytelserika och genuina aktörer. Att växa upp i Stockholm, helt frikopplad från alla raptraditioner, visade sig utgöra den perfekta grogrunden för Bladees gränslösa fantasi. Idag rymmer hans rika kreativa universum förutom rap också himmelsk dansmusik och experimentell hyperpop.

Ni kanske redan sett den – den virala videon där en magnetisk Uncle Waffles trollbinder ett fullpackat rum med sitt DJ-set. Ett klipp som inte bara ledde till uppbackning av Drake utan också blev ett startskott för hennes karriär som skivartist. D-Block Europes resa från underjorden till toppen av listorna har gått i en rasande hastighet. Duon, som består av rapparna, Young Adz och Dirtbike LB, sålde precis ut sina konserter i Stockholm och Göteborg och i sommar välkomnar vi dem åter till Sverige för deras största spelning på våra breddgrader hittills.

– Kerri Chandler är en av housens allra största, Uncle Waffles är en av amapianons just nu mest spännande akter, D-Block Europe gör redan enorma festivalspelningar på hemmaplan och Bladee blev i förra veckan nominerad till Musikexportpriset. I veckans släpp sparar vi inte på krutet utan bjuder på några av respektive genres allra mest intressanta namn, säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De tre första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2195 SEK) är släppt nu via festivalens hemsida. Sedan en tid tillbaka finns även biljetter för en- och två dagar ute till försäljning. Fler akter tillkommer löpande.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
boygenius [US]
AURORA [NO]
DEVO [US]
The Soundtrack of Our Lives
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Omah Lay [NG]
D-Block Europe [UK]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Bladee
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Oxlade [NG]
Kerri Chandler [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Uncle Waffles [SZ]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING