We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Livets Goda 14 Sep, 2018
Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen har under generationer utvecklat, utvidgat och moderniserat verksamheten. Genom århundradena märks bland annat César Mellot, som var vinrådgivare till Ludvig XIV under 1600-talet. 1969 fick vinhuset sitt nuvarande namn, och idag driver Catherine Corbeau-Mellot verksamheten.

Joseph Mellot är en sann ambassadör för regionen som den enda producent som idag har produktion från samtliga appellationer i Övre Loire; Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Reuilly, Quincy, Coteaux du Giennois samt Châteaumeillant. Med sammanlagt över 100 hektar vingårdar strävar Joseph Mellot efter att ständigt skapa ett uttryck troget varje appellations unika terroir. Joseph Mellot är dessutom en pionjär även inom vinturism; restaurangen Auberge Mellot i Sancerre grundades redan 1882 och hade bland annat Claude Monet som stamgäst.

En stark hållbarhetsfilosofi genomsyrar verksamheten – inte bara genom de ekologiskt certifierade vinerna Joseph Mellot producerar; de var även först i regionen med att certifieras enligt ISO 14001, vilket garanterar total spårbarhet från druva till flaska. Joseph Mellot arbetar även hängivet för att varje år förminska verksamhetens koldioxidavtryck.

Joseph Mellots kvalitet har bland annat resulterat i utmärkelsen ”Årets Producent” på Brittiska Sommelier Wine Awards 2015.

-Vi är mycket entusiastiska över att inleda ett långsiktigt samarbete med Joseph Mellot. De har en unik bredd inom ursprunget och deras viner har genomgående mycket hög kvalitet som vi ser fram emot att lyfta fram på den svenska marknaden, säger Erika Nord på We & Wine.

Sortimentet kommer initialt omfatta ekologiskt certifierade viner från Sancerre och Chinon, samt viner från Pouilly-Fumé och Menetou-Salon där ’Menetou-Salon Les Thureaux’ märks från Systembolagets fasta sortiment.

Redan nästa vecka går det att prova ett urval av Joseph Mellots viner på We & Wines och Vinovativas gemensamma sortimentsprovningar (endast för bransch), varav den första går av stapeln måndagen den 17:e september på Scandic Grand Central i Stockholm. De kommer även finnas med i sortimentet den 24/9 på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg och den 7/10 på MJ’s Hotel i Malmö.


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet