We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Livets Goda 14 Sep, 2018
Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen har under generationer utvecklat, utvidgat och moderniserat verksamheten. Genom århundradena märks bland annat César Mellot, som var vinrådgivare till Ludvig XIV under 1600-talet. 1969 fick vinhuset sitt nuvarande namn, och idag driver Catherine Corbeau-Mellot verksamheten.

Joseph Mellot är en sann ambassadör för regionen som den enda producent som idag har produktion från samtliga appellationer i Övre Loire; Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Reuilly, Quincy, Coteaux du Giennois samt Châteaumeillant. Med sammanlagt över 100 hektar vingårdar strävar Joseph Mellot efter att ständigt skapa ett uttryck troget varje appellations unika terroir. Joseph Mellot är dessutom en pionjär även inom vinturism; restaurangen Auberge Mellot i Sancerre grundades redan 1882 och hade bland annat Claude Monet som stamgäst.

En stark hållbarhetsfilosofi genomsyrar verksamheten – inte bara genom de ekologiskt certifierade vinerna Joseph Mellot producerar; de var även först i regionen med att certifieras enligt ISO 14001, vilket garanterar total spårbarhet från druva till flaska. Joseph Mellot arbetar även hängivet för att varje år förminska verksamhetens koldioxidavtryck.

Joseph Mellots kvalitet har bland annat resulterat i utmärkelsen ”Årets Producent” på Brittiska Sommelier Wine Awards 2015.

-Vi är mycket entusiastiska över att inleda ett långsiktigt samarbete med Joseph Mellot. De har en unik bredd inom ursprunget och deras viner har genomgående mycket hög kvalitet som vi ser fram emot att lyfta fram på den svenska marknaden, säger Erika Nord på We & Wine.

Sortimentet kommer initialt omfatta ekologiskt certifierade viner från Sancerre och Chinon, samt viner från Pouilly-Fumé och Menetou-Salon där ’Menetou-Salon Les Thureaux’ märks från Systembolagets fasta sortiment.

Redan nästa vecka går det att prova ett urval av Joseph Mellots viner på We & Wines och Vinovativas gemensamma sortimentsprovningar (endast för bransch), varav den första går av stapeln måndagen den 17:e september på Scandic Grand Central i Stockholm. De kommer även finnas med i sortimentet den 24/9 på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg och den 7/10 på MJ’s Hotel i Malmö.


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet