We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Livets Goda 14 Sep, 2018
Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen har under generationer utvecklat, utvidgat och moderniserat verksamheten. Genom århundradena märks bland annat César Mellot, som var vinrådgivare till Ludvig XIV under 1600-talet. 1969 fick vinhuset sitt nuvarande namn, och idag driver Catherine Corbeau-Mellot verksamheten.

Joseph Mellot är en sann ambassadör för regionen som den enda producent som idag har produktion från samtliga appellationer i Övre Loire; Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Reuilly, Quincy, Coteaux du Giennois samt Châteaumeillant. Med sammanlagt över 100 hektar vingårdar strävar Joseph Mellot efter att ständigt skapa ett uttryck troget varje appellations unika terroir. Joseph Mellot är dessutom en pionjär även inom vinturism; restaurangen Auberge Mellot i Sancerre grundades redan 1882 och hade bland annat Claude Monet som stamgäst.

En stark hållbarhetsfilosofi genomsyrar verksamheten – inte bara genom de ekologiskt certifierade vinerna Joseph Mellot producerar; de var även först i regionen med att certifieras enligt ISO 14001, vilket garanterar total spårbarhet från druva till flaska. Joseph Mellot arbetar även hängivet för att varje år förminska verksamhetens koldioxidavtryck.

Joseph Mellots kvalitet har bland annat resulterat i utmärkelsen ”Årets Producent” på Brittiska Sommelier Wine Awards 2015.

-Vi är mycket entusiastiska över att inleda ett långsiktigt samarbete med Joseph Mellot. De har en unik bredd inom ursprunget och deras viner har genomgående mycket hög kvalitet som vi ser fram emot att lyfta fram på den svenska marknaden, säger Erika Nord på We & Wine.

Sortimentet kommer initialt omfatta ekologiskt certifierade viner från Sancerre och Chinon, samt viner från Pouilly-Fumé och Menetou-Salon där ’Menetou-Salon Les Thureaux’ märks från Systembolagets fasta sortiment.

Redan nästa vecka går det att prova ett urval av Joseph Mellots viner på We & Wines och Vinovativas gemensamma sortimentsprovningar (endast för bransch), varav den första går av stapeln måndagen den 17:e september på Scandic Grand Central i Stockholm. De kommer även finnas med i sortimentet den 24/9 på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg och den 7/10 på MJ’s Hotel i Malmö.


Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet