We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Livets Goda 14 Sep, 2018
Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen har under generationer utvecklat, utvidgat och moderniserat verksamheten. Genom århundradena märks bland annat César Mellot, som var vinrådgivare till Ludvig XIV under 1600-talet. 1969 fick vinhuset sitt nuvarande namn, och idag driver Catherine Corbeau-Mellot verksamheten.

Joseph Mellot är en sann ambassadör för regionen som den enda producent som idag har produktion från samtliga appellationer i Övre Loire; Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Reuilly, Quincy, Coteaux du Giennois samt Châteaumeillant. Med sammanlagt över 100 hektar vingårdar strävar Joseph Mellot efter att ständigt skapa ett uttryck troget varje appellations unika terroir. Joseph Mellot är dessutom en pionjär även inom vinturism; restaurangen Auberge Mellot i Sancerre grundades redan 1882 och hade bland annat Claude Monet som stamgäst.

En stark hållbarhetsfilosofi genomsyrar verksamheten – inte bara genom de ekologiskt certifierade vinerna Joseph Mellot producerar; de var även först i regionen med att certifieras enligt ISO 14001, vilket garanterar total spårbarhet från druva till flaska. Joseph Mellot arbetar även hängivet för att varje år förminska verksamhetens koldioxidavtryck.

Joseph Mellots kvalitet har bland annat resulterat i utmärkelsen ”Årets Producent” på Brittiska Sommelier Wine Awards 2015.

-Vi är mycket entusiastiska över att inleda ett långsiktigt samarbete med Joseph Mellot. De har en unik bredd inom ursprunget och deras viner har genomgående mycket hög kvalitet som vi ser fram emot att lyfta fram på den svenska marknaden, säger Erika Nord på We & Wine.

Sortimentet kommer initialt omfatta ekologiskt certifierade viner från Sancerre och Chinon, samt viner från Pouilly-Fumé och Menetou-Salon där ’Menetou-Salon Les Thureaux’ märks från Systembolagets fasta sortiment.

Redan nästa vecka går det att prova ett urval av Joseph Mellots viner på We & Wines och Vinovativas gemensamma sortimentsprovningar (endast för bransch), varav den första går av stapeln måndagen den 17:e september på Scandic Grand Central i Stockholm. De kommer även finnas med i sortimentet den 24/9 på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg och den 7/10 på MJ’s Hotel i Malmö.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet