Hem Platsannons We & Wine söker driven Produktchef

We & Wine söker driven Produktchef

av Christoffer Enquist

We & Wine är en av de ledande aktörerna på den svenska dryckesmarknaden med fyra decenniers erfarenhet av vin- och spritmarknaden. Nu utökar  We & Wine sitt produktteam med ytterligare en Produktchef.

We & Wine söker nu en driven person med goda vinkunskaper till rollen som Produktchef med placering på vårt kontor i Waterfront Building mitt i Stockholm. Du kommer att få arbeta med en inspirerande produktportfölj som rymmer både starka, internationella varumärken och små, kultförklarade vinproducenter.

Som Produktchef för vin är du expert på att lyfta försäljningen av befintliga produkter, och på att skapa nya affärer – både med befintliga och nya producenter. Du ansvarar för utvecklingen av din egen portfölj av befintliga produkter och lönsamheten hos dessa, samt jobbar för att utveckla företagets vinportfölj. Du kommer att följa upp försäljning, analysera marknaden samt skapa marknadsplaner som du utarbetar och genomför, liksom arbeta i nära relation med Systembolagets inköpsavdelning. Mässor, provningar och liknande aktiviteter är vanligt förekommande inslag i tjänsten och du möter både Systembolaget och vinjournalister såväl som slutkunder. Som Produktchef kommer du att ha tät kontakt med våra nuvarande producenter, men också skapa relationer med nya. Medverkan på större vinmässor i Europa samt besök hos producenter ingår i tjänsten.

Vi söker dig som är en positiv och ambitiös person som trivs att arbeta i små team och kommunicerar väl, både internt och externt. Du är tydligt affärsinriktad, analytisk, säljorienterad och prestigelös som person. Du älskar utmaningar och har redan flera års erfarenhet som Produktchef. Vi tror att du idag arbetar i en liknande roll inom vinbranschen. Du har gedigna kunskaper om Systembolagets inköpsprocess, samt mycket goda vinkunskaper. Kunskaper om sprit och/eller öl är meriterande.

Tempot kan stundtals vara högt och ibland förekommer arbete på obekväm arbetstid. Som Produktchef rapporterar du till Ansvarig för Produktavdelningen.

Vi söker dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknadsföring och/eller ekonomi
  • Flera års arbetslivserfarenhet från branschen, troligtvis som Produktchef
  • Mycket goda kunskaper om vin och andra drycker, troligtvis i form av sommelierexamen
  • Erfarenhet av att arbeta mot Systembolaget och gedigen insikt i dess inköpsprocesser
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, samt även gärna från affärssystem
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Ytterligare språkkunskaper såsom spanska, italienska, tyska eller franska är meriterande
  • Vi ser gärna att du har B-körkort

Om detta låter det som en spännande roll för dig, skicka din ansökan samt CV på mail till we@weandwine.se och ange ”Produktchef” i rubriken.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi ser därför fram emot din ansökan omgående, dock senast den 24/5.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING