Hem Vinvärlden Webblanseringar från Champagne och Bourgogne

Webblanseringar från Champagne och Bourgogne

av Livets Goda

84 buteljer Les Crayères
Svenske världsauktoriteten Richard Juhlin rankar Egly-Ouriet som den främste odlaren av Pinot Noir i hela Champagne. Vinmakaren Francis Egly är känd för sitt skickliga hantverk och för viner som alla är stora och generösa med frukt och lager på lager av smaker. Lång lagring på jästfällningen och en mycket stor lagringspotential är andra kännetecken för de här kultvinerna.
Pinot Noir-druvorna till prestigetappningen Blanc de Noirs Vieille Vignes kommer från vingården Les Crayères i Ambonnay, där stockarna är dryga 70 år gamla. Vinet har jästs och lagrats på ekfat. Ingen malolaktisk jäsning, filtrering eller klarning äger rum och vinet har vilat 52 månader på sin jästfällning före buteljeringen.

Pris: 1 129 kr

Nr 96004 Egly-Ouriet Grand Cru Blanc de Noirs Vieilles Vignes, 75 cl

Här kan ni beställa vinet >>

 

24 buteljer Clos de Lambrays 2011
Clos de Lambrays Grand Cru är den mest berömda av Morey St Denis fem Grand Cru-vingårdar. Drygt 40-åriga rankor växer i en brant sluttning på 250 meters höjd. Domaine des Lambrays förfogar över så gott som hela vingården på åtta hektar vars läge och mikroklimat ger unika förutsättningar för att odla Pinot Noir av yppersta kvalitet.
Egendomen klassas som femstjärning av Gault-Millau och nuvarande ägarparet Freund har tillsammans med vinmakaren Thierry Brouin de senaste tjugo åren arbetat hårt för att återge sitt prestigevin det världsrykte det förtjänar. 

Pris: 1 249 kr
Nr 95059 Clos de Lambrays Grand Cru 2011, 75 cl

Här kan ni beställa vinet >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING