Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Wellibites lanserar Extra salt saltlakrits – en nyhet helt utan socker

Wellibites lanserar Extra salt saltlakrits – en nyhet helt utan socker

av Livets Goda

Wellibites senaste tillskott är en dröm för lakritsälskare. Godiset smakar gott, samtidigt är det sockerfritt, veganskt och vitaminberikat. Och utifrån fansens kommenterar i sociala medier är en sak tydlig – det här är en total fullträff.

  Liksom de tre syskonen i Wellibitesfamiljen är Extra salt saltlakrits ett godis utan onödigheter. Något som har varit ett mantra från dagen då Sara Serray började koka godis i sitt eget kök. Wellibites föddes utifrån en önskan att hennes systerdotter inte skulle äta dåligt godis, men snart växte ambitionen.

”Alla som älskar godis ska kunna äta gott godis. Ofta har sockerfritt godis varit tråkigt, men med Wellibites har vi bevisat att det går att göra smarrigt godis som dessutom är ett hälsosammare alternativ. Något som inte minst märks i att vår försäljning ökar hela tiden”, säger Sara Serray.

Hon är utbildad apotekare och kostexpert och gläds åt att kunna använda den kunskapen för att erbjuda njutning genom ett unikt godisrecept som ger en god eftersmak. Enkelt uttryckt är Wellibites fritt från socker, gluten och palmolja. Godiset är också veganskt, vitamin- och mineralberikat och produceras i Sverige med naturliga färger och smaker. Dessutom innehåller det färre kalorier än vanligt gelégodis.

”Många väljer bort vanligt godis av allergi- och hälsoskäl. Andra avstår av etiska anledningar, exempelvis för att godiset innehåller gelatin. Med Wellibites kan alla äta riktigt gott godis, vilket känns fantastiskt. Dessutom känns det bra att främja svensk ekonomi.”

Att hennes recept är framgångsrikt märks i att Wellibites redan inom några månader kom in centralt i hela dagligvaruhandeln och på alla apotek utom ett. Det har dock tagit in produkterna nu och dessutom växer Wellibites i servicehandeln. Det senaste tillskottet i familjen – Extra salt saltlakrits – lanserades vecka 20 och i sociala medier är köparna lyriska. Bland superlativen märks ord som beroendeframkallande.

”Det är en underbar bekräftelse när så många lägger upp bilder och skriver om hur sagolikt goda Wellibites är. Jag blir genuint rörd och det sporrar mig att jobba än hårdare.”

Hittills finns Wellibites i Sverige och Norge, men det är bara början enligt Sara Serray: ”Vi ska fortsätta växa och ta mer plats i såväl folks hjärtan som i godishyllan. Samtidigt är allt fler länder nyfikna på Wellibites, vilket är häftigt. Självklart är målet att expandera till flera marknader. Ju fler som njuter av Wellibites, desto bättre.”

Wellibites finns i fyra varianter: Ananas-passion & Svarta vinbär med Vitamin B2; Hallon & Saltlakrits med Vitamin B6; Hallon & Fläder med zink samt Extra salt saltlakrits med Vitamin B12. Godiset säljs i affärer och på apotek och kostar ca 24 SEK/påse.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING