Hem Whisky & Bourbon Whiskyfest i Sveriges whiskyhuvudstad

Whiskyfest i Sveriges whiskyhuvudstad

av Christoffer Enquist

Fredagen 31 januari och lördagen 1 februari är det dags för en av årets största händelser på den svenska dryckesscenen. Linköpings Whiskyexpo bjuder in hela whiskyvärlden till Konsert och Kongress för två smakfulla, lärorika och festliga dagar.

Foto: Benny N – Nolltretton

Whiskyexpo i Linköping är en av de mest populära högtiderna för whiskyentusiaster. Hit kommer besjälade whiskyvänner från när och fjärran för att prova nyheter, träffa branschfolk och umgås. Hit kommer whiskyklubbar i busslaster. Här samlas nyfikna amatörer med kunniga whiskyproffs i en enda lärorik och smakfull whiskyfest.

Linköping är på många sätt en svensk whiskyhuvudstad. I regionen finns några av Sveriges äldsta, största och kunnigaste whiskyföreningar. Detta har utställarna förstått. De kommer tillbaka år efter år, blir allt fler och långväga. I år kommer till exempel Kai Shih från taiwanesiska Kavalan, Andrew Laing från Islay och ´nystartade destilleriet Ardnahhoe distillery, Frances Dupoy från Skottland och en av världens mest uppskattade provningsledare Highland Parks Martin Markvaerdsen.

Foto: Benny N – Nolltretton

Bland utställarna märks rutinerade whiskyrävar, alla de stora varumärkena, men också nya verksamheter som Tjaerdalen från Umeå och danska Mosgaard Whisky. Glädjande nog tar också rom mer och mer plats. Bland annat via Norrköpingsföretaget Harrel, som drivs av äkta paret Heidi Johansson och hockeyprofilen Andreas Pihl.

Ett drygt 30-tal seminarier är öppna för alla som vill få en föreläsning och en sittande provning. Vill man bara njuta av drycker i absolut världsklass väntar hundratals och åter hundratals upplevelser ute på mässgolvet.

Biljetter till entré och seminarier via ticketmaster.se

Mässinformation, öppettider utställare med mera whiskyexpo.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING