Hem Whisky & Bourbon Whitley Neill – en paruppsättning

Whitley Neill – en paruppsättning

av Anders Enquist

Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som sedan 1762 skapat craft gin och vodka, där en specialitet ligger i deras smaksatta varianter. Vi har tidigare provat flertalet godsaker från huset, och nu har vi provat deras Distiller’s Cut Dry Gin samt Pineapple Gin.

Whitley Neill

Engelska ginbranden Whitley som distribueras av Halewood International är nog för gemene man mest kända för sin oändliga förkärlek till ”utanför boxen” smaksatta gin. Här har vi två nya akter varav den första Whitley Neill Distiller’s Cut Dry Gin, 43% (700 ml, nr 56773, 387 kr, 91 ) defacto är gin i klassiskt utförande med tydliga enbär, lakrits, orange och gul citrus samt kryddor i form av koriander. En liten läcker vaniljpuff ökar trivseln. Seriös och bra gin med lite snyggt torra tanniner grusat av bergig känsla.

Med Whitley Neill Pineapple Gin, 43% (700 ml, nr 56721, 387 kr/ 87) är vi tillbaka till rutan utanför boxen det vi kallar klassisk gin, nu i form av ananas, med betoning på ananas. Ginkänsla? Not so much, mer spritlikör, apelsindriven sådan. Gott? Utan tvekan, till och med barnsligt gott och en bra drinkbas, shot eller bara kall och ren i bra glas. 80 poäng för ginkänsla, 90 poäng för att det är just så f-t gott.

RELATERAD LÄSNING