I den nya byggnaden kommer över 40 miljoner liter bourbon per år att kunna framställas mot de knappt 20 miljoner liter som produceras idag. Wild Turkey har en lång historia och destilleriet har legat på samma ställe sedan 1869. – Det här företaget visar sina Kentuckyrötter och reinvesterar här hemma. Tack vare dess stora framgångar över hela världen har de och delstaten fått stor respekt, säger Steve Beshear, Kentuckys guvernör och glädjs över alla de arbetstillfällen som expansionen innebär. Cruppo Camparis VD, Bob Kunze-Concewitz säger själv hur förvånad han är över att inga andra större brännerier expanderat i Kentucky på flera decennier. – Det här projektet visar vilket förtroende vi har för tillväxtutsikterna för spritsorterna bakom Wild Turkey’s varumärke, tillägger han. Det nya destilleriet kommer att släppa ut mindre föroreningar, återvinna allt som går samt ha ett förnybart bränslesystem. Den första årgången från den nya anläggningen som kommer att nå konsumenterna är 2016.
822