Hem NyheterVinnyhet Winefinders vintips: bästa vinerna till påskmaten under 200 kr

Winefinders vintips: bästa vinerna till påskmaten under 200 kr

av Christoffer Enquist

Det närmar sig påsk och med den en hel del god mat och dryck. Men vad passar då till det klassiska lammet och den feta laxen om man inte vill dricka öl och nubbe? Vinexperterna på Winefinder har valt ut ett par viner som passar perfekt att servera till påskbordet, alla under 200 kronor.

Till lammet:
Les Darons 2017, Jeff Carrel, Frankrike, 119 sek 
Härligt vin där doften är stor och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är ung, koncentrerad och stram men också härligt fruktig med pepprig och nästan nyanserad och lockande med lätt kryddig ton. Här finns inslag av lakrits och vinet avslutas med en lång och fruktig eftersmak. Alkoholhalt 13,5%.

Tessellae Carignan Vieilles Vignes 2017, Domaine Lafage, Frankrike, 179 sek.
Stor nästan saftig och lockande doft av röda och mörka bär (björnbär), blommor, torkad frukt, björnbär, mängder av kryddor och ett nyanserat inslag av knäck, Smaken är rik och medelfyllig med en fokuserad frukt och eleganta mineraliga undertoner. Här möter saftig röd frukt mörka bär, sälta och massor av kryddor. Lång härlig eftersmak. Alkoholhalt 14%.

Till laxen:
Riesling Silberbichl 2018, Weingut Müller, Österrike, 129 sek
Frisk och aromatisk doft med toner av aprikos, solmogen citron, gröna äpplen och blommor. Smaken är torr men med en trevlig restsötma, en frisk syra och en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak. Alkoholhalt 12,5%.

Schwabsburger Riesling 2018, Weingut Fritz Ekkehard Huff, Tyskland, 189 sek
Mycket frisk, torr, ung, ren, elegant, intensiv riesling med inslag av exotisk frukt ananas, passionsfrukt och persika och citrus. Trots ungdomen finns här begynnande toner av honung och petroleum. Lång läcker energisk och mineralig eftersmak. Alkoholhalt 12%.

Winefinder levererar direkt hem till dörren två dagar i veckan för bara 39 kronor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING