Winemakers Dinner med Bollinger och importören Arvid Nordquist på At Six i Stockholm
De fem huvudsakliga anledningarna till den komplexa och kraftfulla stilen är att Bollinger domineras av druvan Pinot Noir, men även att de använder små äldre ekfat vid första jäsningen, att de använder en stor andel reservevin och att vinerna lagras lång tid på sin jästfällning.
Karl-Frédéric Reuter arbetar som exportchef för Bollinger. Med expertis direkt från Champagne bjuder Arvid Nordquist in till en kväll på At Six där Head Chef Christoffer Rosén har skapat en meny som kompletterar komplexiteten i Bollinger. Att dricka champagne genom en hel måltid är en upplevelse.
Arvid Nordquist välkomnar dig att ta chansen till att medverka på denna provning!
MENY
Krispig potatis med rödingrom, syrad lök och grädde (Amuse)
Bollinger Speical Cuvée Brut
Kryddsotad lax från Fröya med krassemajonnäs, gurka och saltrostad mandel
Bollinger Special Cuvée Brut
Eldad havskräfta med krispig surdeg, brynt smör, citrontapioka och kålrabbi
Bollinger Rosé
Torskrygg med spetskål, prästost och smörsås
Bollinger La Grand Année 2007 och Bollinger La Grand Année 2005
Grillad Sectero Iberico med bakade morötter, tryffel och parmesan
Bollinger R.D. 2002
Comtèost med rågbrödcrisp, bakat plommon och tryffel
Bollinger La Grand Année Rosé 2005
Pris: 1795:- per person
Boka din plats vid bordet här >>
Provningen arrangeras av Arvid Nordquist och Bollinger, tillsammans med Hotel At Six