Hem NyheterNyhet WB Wisby Lager lanseras både på burk och som alkoholfri

Wisby Lager lanseras både på burk och som alkoholfri

av Christoffer Enquist

Två år efter att Gotlands Bryggeri lanserat Wisby Lager får nu serien två nya tillskott: formatnyheten burk samt produktnyheten alkoholfri. Båda nyheterna finns tillgängliga från och med den 3:e februari.

Wisby Lager

Det tog hela 23 år för Gotlands Bryggeri att utveckla Wisby Lager. Men redan nu, endast två år senare, lanseras ett par efterlängtade kompletteringar från mästerbryggarna på S:t Hansgatan 47 i Visby.

– Wisby Lager är ett flaggskepp i vårt sortiment som vi är otroligt stolta över. För oss har det hela tiden varit en självklarhet att Wisby Lager ska finnas även på burk och det känns fantastiskt kul att vi nu kan erbjuda det som alternativ till den klassiska flaskan, berättar Johannes Obermeier, bryggmästare på̊ Gotlands Bryggeri.

Burkformatet har många fördelar jämfört med flaskan. Till exempel utsätts inte ölet för ljus i en burk och dessutom återvinner vi svenskar majoriteten av alla aluminiumburkar som säljs. Den alkoholfria varianten kompletterar Wisby-serien på ett modernt och naturligt sätt och svarar upp mot svenska ölkonsumenters förväntan på ett gott och smakrikt öl.

Wisby Lager

– Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säg att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet och jag tycker den passar lika bra till mat som att dricka som törstsläckare, säger Johannes Obermeier.

Kort information om Wisby Lager
Wisby Lager burk går att beställa via Systembolaget från och med 3:e februari och säljs om 12x33cl. Priset är 17,90 kr/burk.
Wisby Lager alkoholfri finns på restaurang från och med samma datum.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING