Hem Whisky & Bourbon Wolfie´s – Rod Stewarts whiskyskapelse

Wolfie´s – Rod Stewarts whiskyskapelse

av Anders Enquist

Wolfie´s: Sir Rod Stewart har blivit whisky-man på gamla dar! Rod Stewart fick sitt stora genombrott som soloartist med låten Maggie May 1971 när han fortfarande var sångare i gruppen Faces, och 53 år senare håller han fortfarande ställningarna väl. Sir Rod är defacto en av tidernas mest framgångsrika artister med över 120 miljoner sålda skivor.

Den i sommar Sverigeaktuella artisten, som blivit adlad av drottning Elisabeth, lanserade i början av december sin egna blended whisky, vilken han gjort tillsammans med Loch Lomond. Livets Goda avger här sitt omdöme om det hela.

Wolfie's

Wolfie’s Rod Stewart Blended Whisky, 40%

Skottland / Loch Lomond Group / 700 / Nr 57732 / 481 kr / 87
När kändisar ska ha sin signerade sprit eller vin, uppstår alltid en viss skepsis. Inte minst beträffande viner och Sverige, då en stor del av kändisvinerna defacto är bäst att glömma bort. Beträffande kändissprit och whisky brukar kvaliteten oftast vara solidare, både i Sverige och utlandet, och nu kastar sig Rod Stewart in i ”whiskyleken”. Tillsammans med Master Distiller Michael Henry på Loch Lomond har man framkallat denna whisky som bygger på en blend av grain och maltwhisky som lagrats i bourbonfat och som smeker smaklökarna med mjuk kryddighet och en smal, liten strimma rökighet.

Med andra ord har vi en vänligt sinnad whisky med fullgoda smaksanningar med noter av sådant som citrus, apelsinskal, äppelpaj, persika och vanilj, omfamnat med en karamelliserad sötma och lätta tobakshintar i avslutet. Inget dynamiskt på så vis, men en whisky som lyckas med det den har förutsatt sig till – aim to please.

RELATERAD LÄSNING