Hem Whisky & Bourbon Woodford Reserve Double Oaked

Woodford Reserve Double Oaked

av Anders Enquist

Igår skrev vi på hemsidan om de två Woodford Reserve som finns att tillgå på Systembolaget, samt informerade om Woodfords årliga och globala ”Old Fashioned Week” som gick av stapeln. Idag fortsätter vi på temat Woodford Reserve och har här provat Double Oaked – som enbart finns tillgänglig på Grand Hotel Stockholm.

Woodford Reserve Double Oaked har, precis som namnet antyder, lagrats på fat i två omgångar. Först på förkolnade fat av ny amerikansk vitek för att sedan avslutas i kraftigt rostade, lätt kolnade amerikanska fat.

Chefredaktör Anders Enquist Woodford Reserve Double Oaked, 43,2%

(700 ml) 600-700 kr
Här jobbar vi mycket med förkolnande och rostade fat och det handlar om att hitta melodin i bourbonens sötma som denna typ av fathantering oftast ger. Melodin är bra, och faten ger också whiskeyns mörkt karamelliserade ton en bra kryddigt edge och nerv samtidigt med den söta mer rogivande given. Komplext arbete där, som visar på stor hantverksskicklighet. Vanilj, toffée, lakrits, chokladkola och transparent sirap spelar väl i den fruktiga delens äpplen, marmeladiga apelsin, cassis, körsbär, fikon och russin. Tobak och ceder liksom vissa rostade kaffebönor utspelas i avslutet där whiskeyns övriga karaktärsroller stämmer in och lämnar oss med en välljudande och melodisk stämma.
En mycket trivsam aveclysten bourbon.

92p

Läs mer om Woodford Reserve och Old Fashioned Week här

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING