Hem NyheterVinnyhet “World’s most admired champagne brands 2022”

“World’s most admired champagne brands 2022”

av Livets Goda

Detta unika champagnehus har åter igen blivit hyllad i Drinks International som 2022 mest beundrade champagnehus i världen!

Kriterierna:

• Att champagnehuset har en kontinuerliga kvalitet på husets champagne, särskilt Non-Vintage champagnen (Collection).
• Styrkan i varumärket och dess marknadsföring.
• Förhållandet mellan pris och kvalitet
som erbjuds genom hela sortimentet.
• Vilken respekt och beundran champagnehuset har.
• Hur starkt varumärket är i förhållande till sina kollegor

Ranking

1.LOUIS ROEDERER
2.KRUG
3.BOLLINGER
4.POL ROGER
5.CHARLES HEIDSIECK
6.DOM PERIGNON
7.BILLECART-SALMON
8.RUINART
9.TAITTINGER
10.JACQUESSON

Louis Roederers champagner på Systembolaget >>

Drinks Internationals motivering:
De senaste fem åren har Louis Roederer prisats flerfaldigt i Drinks Internationals årliga prövning som utser världens främsta champagnehus. Detta toppat av att champagnehuset utnämnts till världens mest beundrade champagnehus – för tredje året i rad! Totalt sett har ingen annan egendom i Champagne tilldelats så många utmärkelser.

Sommaren 2021 tog Louis Roederer ett historiskt steg genom att introducera Collection 242, som den framstående ersättaren till egendomens multi vintage – champagne Brut Premier. Ingenting händer som bekant över en natt i champagne. Förändringen har varit ett pågående arbete sedan 2016.

Vad var det som fick Louis Roederer att förändra Brut Premier – champagnen som anses vara en av de främsta i sin klass?

Jean-Baptiste Lécaillon berättar att han vill förändra den begränsning det innebär att producera champagner i en oföränderlig stil. I stället ska Louis Roederer visa champagner som speglar det bästa av vart år. Brut Premier reflekterade situationen i champagne för omkring 40 år sedan, då Jean-Claude Rouzaud skapade en champagne som kunde anpassas efter svårigheten att nå fullständig druvmognad i alla vingårdar. Under presslanseringen av Collection 242 förra året förklarade Lécaillon de betydande förändringar som skett i vingårdarna under de senaste fyrtio åren. Och att det finns
flera anledningar till att huset omformat sin multi-vintage champagne. Klimatet blir allt varmare, druvorna mognar tidigare och allt fler går mot hållbar vinodling. Det handlar inte längre om en kamp för att nå mognad, utan om en kamp för att behålla fräschör. Collection 242 startade 2016 – samma år som de sista druvorna till Brut Premier skördades. En tredjedel av champagnen kommer från ”Perpetual Reserve”, ett solerasystem med början år 2012. De genomgår ingen malolaktisk fermentering och förvaras i stora tankar.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING