Wow, det finns verkligen riktigt god alkoholfri öl! Meet Raspberry Blitz

Niklas Jörgensen 9 Jul, 2019
Whisky och Bourbon I min BrewDogresa har vi nu kommit till del två och något som jag aldrig hade kunnat anat för ett antal år sedan skulle se sådan utveckling. Det alkoholfria segmentet har sett en imponerande ökning de senaste åren och det handlar inte bara om en ökad efterfrågan, lika mycket är det en utmaning för bryggarna som vet att det är något av det tuffaste att ge sig i kast med. Och en sådan sporre är närmast som tändvätska för en seriös maltdrycksproducent. Meet hallonsurisen Raspberry Blitz!


Samtliga BrewDog-öl på Systembolaget finner ni här....

Suröl har hängt med mig i många år, faktiskt sedan 1990-talet när jag äntrade Cantillon-bryggeriet oansenliga portar för första gången. Kärlek vid första sipp. Än häftigare blev det såklart när trenden växte sig stark utanför Belgien och visade att det inte var något temporärt. Det finns ofta något väldigt vinöst över en suröl och det kanske är just därför jag blir extra knäsvag för dessa syrliga skapelser. Med den hallonsyrliga Raspberry Blitz har BrewDog tagit ytterligare ett steg och gjort en rätt förnämlig alkoholfri version som stoltserar med såväl smakrikedom som ölkänsla. Designerade förare och alla som vill kunna hälla upp gott varje dag tackar för det!

Niklas om BrewDog Raspberry Blitz
Här bjuds det transparent ljust röd färg med relativt skönt rivig kolsyra. Doften markerar omgående vad det hela handlar om, hallon, och det är verkligen superfräscha nyanser av bäret. Citrustoner, örtighet och veteinslag kompletterar. Smaken läskar fint, kolsyran kittlar fint i gommen och det är en lätt ölstil med fina vetemaltiga inslag. Syrligheten är inte överdriven utan snällt återhållsam för att passa en bred publik. Och än bättre, inget kladd utan fint torr smak.

Niklas intryck: 88/100 LGP

Raspberry Blitz står i bjärt kontrast till BrewDogs andra fina alkoholfria, Nanny State, som finns på Systembolaget och som istället flörtar med humlevännerna. Hallonsurisen serverar du med fördel till mat där du vill balansera upp fettet, sallader och fiskrätter med gräddiga såser.

BrewDogs hallonöl kommer i burk om 330 ml, har artikelnummer 1980 och kostar 14,90 kronor.

 


Rekordförsäljning av alkoholfri öl i Sverige

Whisky och Bourbon Konsumenttrender och utvecklad bryggteknik gör att allt fler svenska konsumenter…
16 Aug, 2019

Förhandsboka Penfolds Collection hos Winefinder

Vin Den 20/9 kl är det Sverigepremiär för Penfolds Collection 2019.…
16 Aug, 2019

Ca'Marcanda startar igång en höst fylld av Gaja

Vin Lively Wines lanserar 2 viner från Ca’Marcanda, Gajafamiljens egendom i…
14 Aug, 2019

Svenskarnas favoritmat på resan

Mat och Restaurang En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern.…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet