Hem Whisky & Bourbon Wow, det finns verkligen riktigt god alkoholfri öl! Meet Raspberry Blitz

Wow, det finns verkligen riktigt god alkoholfri öl! Meet Raspberry Blitz

av Livets Goda


Samtliga BrewDog-öl på Systembolaget finner ni här….

Suröl har hängt med mig i många år, faktiskt sedan 1990-talet när jag äntrade Cantillon-bryggeriet oansenliga portar för första gången. Kärlek vid första sipp. Än häftigare blev det såklart när trenden växte sig stark utanför Belgien och visade att det inte var något temporärt. Det finns ofta något väldigt vinöst över en suröl och det kanske är just därför jag blir extra knäsvag för dessa syrliga skapelser. Med den hallonsyrliga Raspberry Blitz har BrewDog tagit ytterligare ett steg och gjort en rätt förnämlig alkoholfri version som stoltserar med såväl smakrikedom som ölkänsla. Designerade förare och alla som vill kunna hälla upp gott varje dag tackar för det!

Niklas om BrewDog Raspberry Blitz
Här bjuds det transparent ljust röd färg med relativt skönt rivig kolsyra. Doften markerar omgående vad det hela handlar om, hallon, och det är verkligen superfräscha nyanser av bäret. Citrustoner, örtighet och veteinslag kompletterar. Smaken läskar fint, kolsyran kittlar fint i gommen och det är en lätt ölstil med fina vetemaltiga inslag. Syrligheten är inte överdriven utan snällt återhållsam för att passa en bred publik. Och än bättre, inget kladd utan fint torr smak.

Niklas intryck: 88/100 LGP

Raspberry Blitz står i bjärt kontrast till BrewDogs andra fina alkoholfria, Nanny State, som finns på Systembolaget och som istället flörtar med humlevännerna. Hallonsurisen serverar du med fördel till mat där du vill balansera upp fettet, sallader och fiskrätter med gräddiga såser.

BrewDogs hallonöl kommer i burk om 330 ml, har artikelnummer 1980 och kostar 14,90 kronor.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING