Hem Vinvärlden Xavier Châteauneuf du Pape 2017

Xavier Châteauneuf du Pape 2017

av Livets Goda

Den nya årgången av Xavier Châteauneuf du Pape från 2017 har börjat rulla ut i Systembolagets butiker. Det är den första ekologiska årgången av vinet. Livets Goda provar…

Alla druvor som används i Xavier Vignons viner odlas på ett hållbart sätt och för varje år blir fler av hans viner ekologiska. Målet är att allt ska vara ekologiskt odlat och producerat inom fem år. Genom den nya årgången av Xavier Châteauneuf du Pape är vinhusets båda viner i Systembolagets fasta sortiment nu ekologiska. Efter hand kommer även de viner som finns i beställningssortimentet att bli det.

Chefredaktör Anders Enquist om 2017 Xavier Châteauneuf-du-Pape

CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE / FRANKRIKE / XAVIER VINS / 750 / 6267 / 269 KR / 93p
Elegant och sensuell årgång av vinet med följsamma tanniner i den rödmogna grenache och mer mörkare mourvedre och
syrahfruktigheten som bär med sig friska inslag av körsbär, björnbär och plommon. Den mineraliska ”Xaviersältan”  balanserar stillsamt och snyggt maritimt i fruktens sötma som har en njutfull lakritspuff. Som alltid spelar det mineraliska basspelet en stor roll i Xaviers viner, och här är det en ytterst melodisk sådan med sammet i det stensatta drivet. Det finns intensitet men här har vi fina lufthål som håller vinet transparent i koncentrationen. En årgång att njuta av ungt.

Vinet finner man på Systembolaget här >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING