Hem NyheterVinnyhet Xavier Vignon Châteauneuf du Pape 1983

Xavier Vignon Châteauneuf du Pape 1983

av Livets Goda

Xavier Vignon, känd för sin exceptionella expertis inom södra Rhônes terroarer och sina nära relationer med vinmakarna i Châteauneuf du Pape, introducerar en exklusiv vinårgång – årgång 1983. Denna extraordinära cuvée är ett resultat av Xaviers över 25-åriga erfarenhet, outtröttlig tillit och hans hängivenhet till konsten att skapa unika viner.

Xavier Vignon”För 25 år sedan när jag började som konsulterande oenolog i Châteauneuf du Pape, skulle det ha varit omöjligt för mig att presentera en så gammal årgång” säger Xavier. ”Bara tid, förtroende och erfarenhet kan leda till en cuvée som denna. Det är de många timmarna jag spenderar med våra vinmakarpartners, förstått deras arbete och hjälpt dem i framställningen av deras cuvées som har byggt det förtroende som krävs för ett sådant här projekt”

I södra Rhône 1983 var sommaren mycket varm och torr. Vinerna var inte på topp under de första åren men visade en fin mognad. Det är därför vinet visar en enastående fräschör för denna ålder. Vinet vinifierades i avsmalnade trätankar såväl som traditionella betongtankar. Mognaden skedde i betongtankar vilket hjälpte till att bevara fräschören över åren.

”Jag är mycket stolt över att kunna presentera ännu en årgång av ett moget vin efter årgångarna 2000, 2001 och 1972. Jag hoppas kunna erbjuda fler av dessa gömda juveler som på sätt och vis är vittnen till det förflutna” säger Xavier.

Denna exklusiva Châteauneuf du Pape 1983 är huvudsakligen gjord av grenache från gamla parceller belägna i den norra delen av appellationen.

Xavier Vignon Châteauneuf du Pape 1983
Pris: 1299 kr
Artikelnummer: 52176
Alkoholhalt: 14%
Vinet finns tillgängligt i beställningssortimentet

RELATERAD LÄSNING