Yasuragi reducerar kraftigt serveringen av rött kött

Livets Goda 9 Oct, 2018
Mat och Restaurang Det japanska konferens- och badhotellet Yasuragi, i Nacka, vill driva en verksamhet som bidrar till att skapa en hållbar värld. Ett stort fokusområde för detta är matens påverkan på klimatet. Därför har man nu, bland flera viktiga åtgärder, valt att kraftigt reducera serveringen av rött kött i alla sina restauranger.

Yasuragi har tre restauranger varav en, Saishoku, är helt vegansk. Där serveras av naturliga skäl inga köttprodukter. I à la carte restaurangen har rött kött, så som nöt, fläsk och lamm minimerats från menyn och serveras nu endast på begäran till mötesgäster. I Teppanyaki Kiri som erbjuder en sex rätters fast meny serveras rött kött endast på enstaka serveringar.

Under 2018 fram till den 6 september serverade Yasuragi totalt 82 000 portioner mat till sina gäster. Av dessa bestod enbart 3,1 procent av rött kött. Ett resultat av ett långsiktigt arbete med att minska klimatpåverkan.

-Att minska serveringen av rött kött har för oss varit en självklarhet. Vi vill att ett besök till Yasuragi ska vara hållbart för både kropp, själ och vår planet, säger Jimmy Frischenfeldt Bååth, Food- and Beverage Manager på Yasuragi.

Utöver att minska serveringen av rött kött har Yasuragi även infört digital mätning av allt matsvinn. Därmed ges bättre koll på källan och det blir lättare att effektivt arbeta mot att minska matsvinnet. All mat som slängs återvinns i ett slutet system, för att sedan bli till biogas. Dessutom har allt raffinerat socker tagits bort helt och man har lyft ut storsäljare som champagnen Moët & Chandon för att enbart kunna servera certifierade och ekologiska viner.

-Vi jobbar med vår miljö och hälsa på många olika sätt. Att minska förbrukning av plast är en viktig faktor och vi serverar därför inte vatten på flaska utan kolsyrar vatten i egna anläggningar. Vi har också valt att sluta sälja läsk som endast har negativa hälsoeffekter, säger Jimmy. 


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet