Yasuragi reducerar kraftigt serveringen av rött kött

Livets Goda 9 Oct, 2018
Mat och Restaurang Det japanska konferens- och badhotellet Yasuragi, i Nacka, vill driva en verksamhet som bidrar till att skapa en hållbar värld. Ett stort fokusområde för detta är matens påverkan på klimatet. Därför har man nu, bland flera viktiga åtgärder, valt att kraftigt reducera serveringen av rött kött i alla sina restauranger.

Yasuragi har tre restauranger varav en, Saishoku, är helt vegansk. Där serveras av naturliga skäl inga köttprodukter. I à la carte restaurangen har rött kött, så som nöt, fläsk och lamm minimerats från menyn och serveras nu endast på begäran till mötesgäster. I Teppanyaki Kiri som erbjuder en sex rätters fast meny serveras rött kött endast på enstaka serveringar.

Under 2018 fram till den 6 september serverade Yasuragi totalt 82 000 portioner mat till sina gäster. Av dessa bestod enbart 3,1 procent av rött kött. Ett resultat av ett långsiktigt arbete med att minska klimatpåverkan.

-Att minska serveringen av rött kött har för oss varit en självklarhet. Vi vill att ett besök till Yasuragi ska vara hållbart för både kropp, själ och vår planet, säger Jimmy Frischenfeldt Bååth, Food- and Beverage Manager på Yasuragi.

Utöver att minska serveringen av rött kött har Yasuragi även infört digital mätning av allt matsvinn. Därmed ges bättre koll på källan och det blir lättare att effektivt arbeta mot att minska matsvinnet. All mat som slängs återvinns i ett slutet system, för att sedan bli till biogas. Dessutom har allt raffinerat socker tagits bort helt och man har lyft ut storsäljare som champagnen Moët & Chandon för att enbart kunna servera certifierade och ekologiska viner.

-Vi jobbar med vår miljö och hälsa på många olika sätt. Att minska förbrukning av plast är en viktig faktor och vi serverar därför inte vatten på flaska utan kolsyrar vatten i egna anläggningar. Vi har också valt att sluta sälja läsk som endast har negativa hälsoeffekter, säger Jimmy. 


Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019

Svegro lanserar nyheten grekisk basilika

Mat och Restaurang Svegro utökar sitt örtsortiment med en ny spännande basilikasort, den…
19 Feb, 2019

Pastan för alla tillfällen

Mat och Restaurang Svenska Dryckesmässor passar här på att inspirera med ett recept…
19 Feb, 2019

Santa Maria slår världsrekord i tortillastapling

Mat och Restaurang Det officiella världsrekordet i tortillastapling ligger på 68,6 centimeter. Men…
19 Feb, 2019

För åttonde året i rad - Innis & Gunn Barrel Aged Irish Whiskey Stout – Kindred Spirits släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 8 mars släpper skotska craft bryggeriet Innis & Gunn…
19 Feb, 2019

Gammel Dansk i storformat! - Nyhet i Systembolagets beställningssortiment

Whisky och Bourbon Den 14:e Januari 2019 lanseras klassikern Gammel Dansk Bitter Dram…
18 Feb, 2019

Forever Arctic Sea

Övrigt Har du koll på om du får i dig den…
18 Feb, 2019

70-talsfavoriten CAR är tillbaka

Övrigt Den mest sålda läskedrycken på Rigelloflaska under 1970-talet, CAR, gör…
18 Feb, 2019

Ghost släpper Juniper Gin

Whisky och Bourbon När svenska rock-titanerna Ghost tar sig an dryckesvärlden gör de…
18 Feb, 2019

​Nyhet: Löfbergs ICE Coffee Oat

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment iskaffe med ICE Coffee Oat,…
18 Feb, 2019

Låt den gula etiketten leda vägen

Vin Det lyser gult på Systembolagets Australienhylla. Wolf Blass Yellow Label…
18 Feb, 2019

TOMP tar över skotsk whiskyportfölj och amerikanskt bourbonhus

Vin TOMP Beer Wine & Spirits AB växer just nu snabbt…
15 Feb, 2019

Lansering av Diplomaticó Distillery Collection No3 Pot Still Rum

Whisky och Bourbon Idag lanseras No 3 i Diplomáticos unika kollektion av rom…
15 Feb, 2019
Artikelarkivet