Yasuragi reducerar kraftigt serveringen av rött kött

Livets Goda 9 Oct, 2018
Mat och Restaurang Det japanska konferens- och badhotellet Yasuragi, i Nacka, vill driva en verksamhet som bidrar till att skapa en hållbar värld. Ett stort fokusområde för detta är matens påverkan på klimatet. Därför har man nu, bland flera viktiga åtgärder, valt att kraftigt reducera serveringen av rött kött i alla sina restauranger.

Yasuragi har tre restauranger varav en, Saishoku, är helt vegansk. Där serveras av naturliga skäl inga köttprodukter. I à la carte restaurangen har rött kött, så som nöt, fläsk och lamm minimerats från menyn och serveras nu endast på begäran till mötesgäster. I Teppanyaki Kiri som erbjuder en sex rätters fast meny serveras rött kött endast på enstaka serveringar.

Under 2018 fram till den 6 september serverade Yasuragi totalt 82 000 portioner mat till sina gäster. Av dessa bestod enbart 3,1 procent av rött kött. Ett resultat av ett långsiktigt arbete med att minska klimatpåverkan.

-Att minska serveringen av rött kött har för oss varit en självklarhet. Vi vill att ett besök till Yasuragi ska vara hållbart för både kropp, själ och vår planet, säger Jimmy Frischenfeldt Bååth, Food- and Beverage Manager på Yasuragi.

Utöver att minska serveringen av rött kött har Yasuragi även infört digital mätning av allt matsvinn. Därmed ges bättre koll på källan och det blir lättare att effektivt arbeta mot att minska matsvinnet. All mat som slängs återvinns i ett slutet system, för att sedan bli till biogas. Dessutom har allt raffinerat socker tagits bort helt och man har lyft ut storsäljare som champagnen Moët & Chandon för att enbart kunna servera certifierade och ekologiska viner.

-Vi jobbar med vår miljö och hälsa på många olika sätt. Att minska förbrukning av plast är en viktig faktor och vi serverar därför inte vatten på flaska utan kolsyrar vatten i egna anläggningar. Vi har också valt att sluta sälja läsk som endast har negativa hälsoeffekter, säger Jimmy. 


Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018

VM-köket i Åre ska mätta både skidstjärnor, kungar och kameramän

Mat och Restaurang Under alpina VM i Åre kommer det krävas bra mat…
22 Oct, 2018

Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De…
22 Oct, 2018

Ny sambrygd mellan Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence

Whisky och Bourbon Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt…
22 Oct, 2018

Ny Vegansk certifiering för restauranger, hotellkök och matkedjor

Mat och Restaurang Nu lanseras den nya företagscertifieringen "VeganVänlig*" som tydligt skall visa…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet