Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Yipin lanserar nya favoriter från det asiatiska köket!

Yipin lanserar nya favoriter från det asiatiska köket!

av Livets Goda

År 2023 lanserade familjeföretaget Yipin två kylda asiatiska såser: Hoisinsås och Umamisås. Nu utökar de sortimentet med ytterligare en favoritsås från det asiatiska köket; Teriyaki Original, samtidigt som de lanserar glasnudlar i den asiatiska hyllan. ”Vi vill göra det enkelt att laga och äta god asiatisk mat hemma”, berättar Joceline Lu, medgrundare av Yipin.

Asiatisk mat har nästan blivit vår nya husmanskost, där alltifrån wok och poké bowls till nudelrätter och asiatiska tacos är älskade rätter hemma och på restauranger. Såsen är en viktig del av ”den asiatiska tallriksmodellen”, där just teriyaki är en av de mest välkända och populära asiatiska såserna. Dessutom finns en stor efterfrågan på enkla alternativ på smaksättning till tofu och annat protein, där den nya teriyakisåsen från Yipin kan bli en storfavorit.

– Med vår teriyakisås kan du laga en god asiatisk måltid på ett kick. Som marknadens enda teriyakisås i pipflaska är den båda god och smidig att använda som topping, woksås, dipsås eller marinad till valfritt protein, säger Joceline.

En annan viktig del av många asiatiska måltider är nudlarna. I matbutiker kan du hitta spännande varianter såsom udon-, ramen- och sobanudlar, men även glasnudlar som är en av de vanligaste och bästsäljande sorterna vid sidan om äggnudlar. De nya glasnudlarna från Yipin tilltalar en bred målgrupp och blir den sista pusselbiten för att kunna erbjuda en hel måltidslösning med protein, sås och nudlar.

– Vi ser en stor potential i våra glasnudlar; en redan populär och välkänd nudelsort som tilltalar en bredare konsumentgrupp tack vare att de är naturligt glutenfria och naturligt växtbaserade. Med denna nyhet hoppas vi kunna driva och växa glasnudel-segmentet ytterligare.

Yipin Teriyaki Original lanseras hos ICA och Coop vecka 11, i över 150 butiker i Sverige. Rek. pris: 36,95 kr. Du hittar såsen i den vegetariska kyldisken.

Yipin Glasnudlar finns hos Hemköp, City Gross och MatHem från vecka 11. Rek. pris: 15,95 kr. Du hittar nudlarna i den asiatiska hyllan

RELATERAD LÄSNING