Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang YiPin lanserar proteinrik tofu som ger mersmak

YiPin lanserar proteinrik tofu som ger mersmak

av Livets Goda

I Vallentuna norr om Stockholm ligger den svenska tofufabriken YiPin, familjeföretaget som är pionjär på den svenska marknaden med produktion av färsk, ekologisk tofu. Nu till våren lanserar YiPin två nyheter som kan få fler att inkludera den näringsrika tofun i sin matlagning och dagliga kost.

Tofu

”Vi har lyssnat på våra kunder och tagit fram vår bästsäljande naturella tofu i mindre förpackning – nu även med högre proteinhalt och ännu fastare konsistens. Samtidigt lanserar vi en helt ny produkt; en lättlagad och marinerad tofu med smak av örter. Båda nyheterna är KRAV-ekologiska och lokalproducerade i Vallentuna”, berättar Joceline Lu, marknadsansvarig på YiPin.

Tofu är en utmärkt källa till fullvärdigt protein, och produktnyheterna från YiPin är inga undantag. De har hög proteinhalt och få kalorier samt innehåller kalcium, järn, magnesium, vitaminer och fleromättade fetter. Detta gör den naturella och örtmarinerade tofun till näringsrika alternativ i lunchen såväl som middagen, frukosten och mellanmålet. Den som är ute efter smaksatt tofu kan välja den örtmarinerade tofun som en lättlagad proteinkälla i en sallad eller wrap, medan den som vill smaksätta fritt kan använda den mångsidiga naturella tofun i en sallad eller smoothie, till exempel.

230g Tofu Naturell
Den naturella tofun på 230g är YiPins bästsäljare i mindre förpackning – nu även med en fastare konsistens och högre proteinhalt. Den har en neutral smak som med en marinad eller kryddor blir precis det du vill att den ska vara. Tack vare sin mångsidighet är naturell tofu från YiPin en populär basvara som används i alltifrån sallader, pastarätter och wraps till grytor, wok och soppor. Tofun är fri från tillsatser, producerad i Sverige och görs av KRAV-ekologiska sojabönor odlade inom EU.

230g Tofu Örtmarinerad
Den örtmarinerade tofun från YiPin är smaksatt med en fyllig marinad av sojasås och fräscha ekologiska örter såsom timjan och basilika. Med sin fasta konsistens passar den utmärkt till sommarens grillningar och sallader. Den kan även stekas, ugnsbakas eller paneras och serveras med valfria tillbehör, i en pasta eller i en wrap. Tofun är fri från tillsatser, producerad i Sverige och görs av KRAV-ekologiska sojabönor odlade inom EU.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING