Hem NyheterVinnyhet Yoko Riesling i ny årgång – 2022

Yoko Riesling i ny årgång – 2022

av Livets Goda

Yoko är den svenska importörens serie med viner och sake som är särskilt framtagna för att matcha det asiatiska köket. Livets Goda har tidigare recenserat vinerna när de lanserades och ganska snabbt konstaterade vi glädjande att det fanns en ambition och kvalitét i grunden. 

Varumärket har tagits fram av importören Anora som med sin Master of Wine-utbildade inköpare Julie Nyheim i spetsen valt ut drycker som gör sig särskilt bra till det asiatiska köket. Här har man valt ut rieslingdruvor från Gimmeldingen och Mußbach i Pfalz med kritrika lössjordar och jordmån rik på röd sandsten .Vinet jäser i tank för att bevara så mycket som möjligt av druvans fruktighet och fräschör, och man undviker även den malolaktiska jäsningen.

Yoko

Livets Goda om Yoko riesling 2022
Pfalz / Tyskland / Altia PLC / 750 / 52967 / 131 kr / 86+
En aromatisk riesling från Pfalz där det varmare klimatet i regionen resulterar i en fruktig doft med tydliga toner av persika, päron och ananas som blandas med en blommig karaktär. Smaken är uppfriskande och kylig med en balanserad fruktighet där citrustoner framträder. Vinet har en hög och tilltalande syra som harmonierar väl med den friska fruktsyran, vilket ger en friskhet som upplevs uppiggande. En lätt restsötma är närvarande i vinet, vilket passar väl ihop med rieslingens egenskaper, men avslutningen är ren och torr.

RELATERAD LÄSNING