Hem NyheterNyhet WB Zacapa La Pasión – The Passion Cask – Sista utgåvan i den exklusiva Heavenly Cask-serien

Zacapa La Pasión – The Passion Cask – Sista utgåvan i den exklusiva Heavenly Cask-serien

av Livets Goda

Den guatemalanska romen, Ron Zacapa, presenterar nu La Pasión – The Passion Cask, den fjärde och sista varianten i den exklusiva serien ’Heavenly Cask’, som under fyra år introducerat tolkningar på Zacapa 23. Samtliga fyra tolkningar i serien har lagrats och blandats i Quetzaltenango, en plats inbäddad bland bergstoppar och aktiva vulkaner, 2300m ovanför havet – ”Above the clouds”.

La Pasión – The Passion Cask är framtagen av Zacapas Master Blender, Lorena Vázquez, och är ett exempel på den passion och hårda arbete som krävs för att skapa en av de mest populära romsorterna i världen. Under lagringsprocessen, som kallas för ’Sistema Solera’, blandas 6–24-årig rom och lagras för att karaktärsdragen från fat som tidigare innehöll amerikansk whiskey, sherry och Pedro Ximenez-viner, skall framkomma.

Det finns ingen större känsla än den som gör människor överraskade, häpna och förtrollade av upplevelser som fångar vår fantasi samt väcker en känsla av förundran. Den magiska resa som vi gjort för att skapa Heavenly Cask-serien har gett upphov till mycket glädje, samtidigt som den varit lärorik, och nu slutligen har den lett fram till fyra olika varianter av Ron Zacapa 23. Jag är oerhört stolt över detta och La Pasión – The Passion Cask som är den sista i serien är definitivt juvelen i kronan“, säger Lorena Vásquez, som varit Master Blender för Zacapa i över 37 år.

Ana Mohzo, Global Senior Brand Manager för Diageo säger:
Med ett oslagbart djup som överraskar och skapar njutning, är La Pasión – The Passion Cask den sista och mycket eftertraktade utgåvan i denna extremt unika och exklusiva samling från Ron Zacapa. Den perfekta presenten till alla rom-konnässörer, och för alla dem som vill pröva på en exklusiv romupplevelse från Guatemala. Det är en rom som vi alla är otroligt stolta över – njut.

La Pasión har en alkoholhalt på 40% med ett rekommenderat pris på 799 SEK för 70cl. Zacapa La Pasión – The Passion Cask kommer att finnas tillgänglig från den 10e november hos Systembolaget.

Zacapa La Pasión – The Passion Cask
Artikelnummer: 4153101
Pris: 799 SEK

RELATERAD LÄSNING