Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Livets Goda 21 Feb, 2019
Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och med bordet på restaurangen, går det Guatemala-baserade varumärket Zacapa nu i motsatt riktning. Zacapa bjuder nu in till Solo dining-middag utformad av Linn Söderström och Marion Ringborg, kockarna bakom Garba, och Nordens bästa bartender, Michael Hajiyianni.



Att en måltid karaktäriseras av gemenskap och umgänge ses som något positivt. Men vad många glömmer är att detta tar uppmärksamhet från måltidens egentliga syfte. Smakerna, dofterna och upplevelsen en måltid kan erbjuda ska vara i fokus tycker Zacapa. Nu utmanar Zacapa traditionella matkoncept för tredje gången, med projektet NUET Solo dining. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att stänga av mobilen. Nu uppmanas de även att stänga av samtalet. Syftet är att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till etthundra procent utan en distraherande omvärld.

NUET Solo dining är motsatsen till senaste årens restaurangtrender med delad mat, delade bord, stressig miljö och dålig akustik. Allt fler lever ensamma men att äta ensam på restaurang är för många fortfarande tabu. Vissa länder har dock kommitlängre. I Sydkorea och Japan är det sedan länge socialt accepterat att äta ensam i det offentliga rummet. Det finns till och med ett namn för konceptet, Honbap.

Zacapa har upplevt att det finns ett växande intresse för Solo dining även i Europa. Många restauranger runt omkring oss uppmärksammar ”egentid”. Genom att avsiktligt skapa enskilda ytor för gästen uppmanas denna till att äta middag själv och därmed få en upplevelse utöver det vanliga utan vare sig mobiltelefon eller sällskap. Studier har visat på att genom att äta ensam får man en positiv inverkan på hälsan och ökar sin produktivitet samt kreativitet och empati.

”På Zacapa har vi under åren skapat ett antal unika matupplevelser i Norden som har utmanat gästen att verkligen vara närvarande utan digitala distraktioner och ha fullt fokus på maten och drycken. Vår tredje utgåva av NUET by Zacapa inspireras av buddhistiska munkar som äter tillsammans, men i total tystnad. Detta skärper deras fokus på mat och dryck” säger Maria Vegeberg Gram, Senior Culture & Entertainment Manager på Diageo Reserve.

Gästerna kommer att bli serverade middagen vid ett bord för en. De kommer att vägledas genom middagen med en inspelad beskrivning av menyn från kockarna och bartendern bakom maten och drycken. Beskrivning av bakgrunden till rätterna och cocktailsen kompletterats dessutom med rogivande musik.

NUET by Zacapa går av stapeln den 13 mars 2019.
Zacapa erbjuder två olika sittningar: klockan 16.30 samt 20.30.
OBS! Begränsat antal platser.
Priset för upplevelse är 490 kr per person.

Bokningslänken hittar ni här:
https://billetto.se/e/solo-dining-med-zacapa-NUET-tickets-335999

 

Du har väl inte missat Whisky & Bourbons Specialutgåva: Jura & Bushmills

Du som är Premiummedlem laddar ner utgåvan >>> HÄR

Är du ännu inte Premiummedlem? 
Läs mer om Premium, vad som ingår och hur du går tillväga för att skaffa dig Premium >>> HÄR


Problematisk bostadsmarknad påverkar ungas relationer

Övrigt Nära nog hälften av de unga i åldern 20 till…
20 May, 2019

Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Mat och Restaurang Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen…
20 May, 2019

Valio lanserar alternativ ost från växtriket

Mat och Restaurang Valio lanserar Oddlygood® Veggie – ett veganskt alternativ till ost…
20 May, 2019

Världens längsta falafelrulle serverades i Hjällbo

Mat och Restaurang Hjällbo är ny världsmästare i falafelrulle. I dag serverade bostadsbolaget…
20 May, 2019

Säg cheeeeese till Almondys nyhet

Mat och Restaurang Tidigare har många behövt baka för att kunna bjuda på…
20 May, 2019

Carlshamn släpper vegansk innovation

Mat och Restaurang Carlshamn Fyra Frön är ett veganskt bredbart pålägg tillverkat på…
17 May, 2019

Premiär för Koreansk BBQ

Mat och Restaurang I juni startar man upp Koreansk BBQ på OGBG –…
17 May, 2019

Glenmorangies hållbarhetssatsning ska få ostron att återvända till våra nordiska vatten

Whisky och Bourbon Nästa vecka, den 21-23 maj, är det skotska whiskyföretaget Glenmorangie…
17 May, 2019

Nespresso & Podd

Whisky och Bourbon I samarbetet mellan Caran d'Ache och Nespresso har nu version…
17 May, 2019

Världens bästa Single Malt släpps i Sverige – begränsat antal

Whisky och Bourbon Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt fick nyligen pris…
17 May, 2019

Nu kommer High Coast 63

Whisky och Bourbon Imorgon släpper man den efterlängtade specialbuteljeringen "63", som är lagrad…
16 May, 2019

Lively Wines lanserar Willunga 100 Clarendon Single Vineyard 2015

Vin Lively Wines är stolta över att lansera Clarendon Single Vineyard…
16 May, 2019

St:Eriks Bryggeri i historiskt samarbete med Weihenstephan

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren presenterar S:t Eriks bryggeri ett spektakulärt samarbete…
16 May, 2019

Apollo lanserar resor för Sveriges största målgrupp

Övrigt Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och den…
16 May, 2019

Tips på vinresor utanför Europa

Övrigt Italien, Frankrike och Spanien är världens största producenter av vin.…
16 May, 2019

Norrlager - Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Whisky och Bourbon Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan…
15 May, 2019

Tillfällig lansering - Graham's Tawny Singel Harvest 1994

Vin Tillfällig och exklusiv webblansering den 23 maj av Graham's Tawny…
15 May, 2019

Glassbaren i Bräcke blev Svensk Glassmästare 2019

Mat och Restaurang Igår 14 maj arrangerades Glass-SM där Sveriges bästa glassmästare utsågs…
15 May, 2019

Expertorgan mer än fördubblar rekommendationen av makrillfiskekvoter

Mat och Restaurang I dag presenterade expertorganet Internationella Havsforskningsrådet ICES (International Council for…
15 May, 2019

Branschnytt: Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Vin Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en…
15 May, 2019
Artikelarkivet