Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Livets Goda 21 Feb, 2019
Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och med bordet på restaurangen, går det Guatemala-baserade varumärket Zacapa nu i motsatt riktning. Zacapa bjuder nu in till Solo dining-middag utformad av Linn Söderström och Marion Ringborg, kockarna bakom Garba, och Nordens bästa bartender, Michael Hajiyianni.



Att en måltid karaktäriseras av gemenskap och umgänge ses som något positivt. Men vad många glömmer är att detta tar uppmärksamhet från måltidens egentliga syfte. Smakerna, dofterna och upplevelsen en måltid kan erbjuda ska vara i fokus tycker Zacapa. Nu utmanar Zacapa traditionella matkoncept för tredje gången, med projektet NUET Solo dining. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att stänga av mobilen. Nu uppmanas de även att stänga av samtalet. Syftet är att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till etthundra procent utan en distraherande omvärld.

NUET Solo dining är motsatsen till senaste årens restaurangtrender med delad mat, delade bord, stressig miljö och dålig akustik. Allt fler lever ensamma men att äta ensam på restaurang är för många fortfarande tabu. Vissa länder har dock kommitlängre. I Sydkorea och Japan är det sedan länge socialt accepterat att äta ensam i det offentliga rummet. Det finns till och med ett namn för konceptet, Honbap.

Zacapa har upplevt att det finns ett växande intresse för Solo dining även i Europa. Många restauranger runt omkring oss uppmärksammar ”egentid”. Genom att avsiktligt skapa enskilda ytor för gästen uppmanas denna till att äta middag själv och därmed få en upplevelse utöver det vanliga utan vare sig mobiltelefon eller sällskap. Studier har visat på att genom att äta ensam får man en positiv inverkan på hälsan och ökar sin produktivitet samt kreativitet och empati.

”På Zacapa har vi under åren skapat ett antal unika matupplevelser i Norden som har utmanat gästen att verkligen vara närvarande utan digitala distraktioner och ha fullt fokus på maten och drycken. Vår tredje utgåva av NUET by Zacapa inspireras av buddhistiska munkar som äter tillsammans, men i total tystnad. Detta skärper deras fokus på mat och dryck” säger Maria Vegeberg Gram, Senior Culture & Entertainment Manager på Diageo Reserve.

Gästerna kommer att bli serverade middagen vid ett bord för en. De kommer att vägledas genom middagen med en inspelad beskrivning av menyn från kockarna och bartendern bakom maten och drycken. Beskrivning av bakgrunden till rätterna och cocktailsen kompletterats dessutom med rogivande musik.

NUET by Zacapa går av stapeln den 13 mars 2019.
Zacapa erbjuder två olika sittningar: klockan 16.30 samt 20.30.
OBS! Begränsat antal platser.
Priset för upplevelse är 490 kr per person.

Bokningslänken hittar ni här:
https://billetto.se/e/solo-dining-med-zacapa-NUET-tickets-335999

 

Du har väl inte missat Whisky & Bourbons Specialutgåva: Jura & Bushmills

Du som är Premiummedlem laddar ner utgåvan >>> HÄR

Är du ännu inte Premiummedlem? 
Läs mer om Premium, vad som ingår och hur du går tillväga för att skaffa dig Premium >>> HÄR


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet