Hem Vinvärlden Zenato Ripassa – the real deal!

Zenato Ripassa – the real deal!

av Livets Goda

 

Har man en gång följt skörden hos de seriösa Amarone- och Ripassoproducenterna så vet man att det här är högklassiga viner som förtjänar största respekten och att det är ett hantverk som inte tillåter några som helst genvägar. Zenatos Ripassa hör till dessa som år ut och in visar vad det handlar om och att kvalitet alltid segrar!

 

Niklas om

2015 Zenato Ripassa Superiore

2015 och Zenato handlar om kraft och saft; ett varmt år som gett ett strukturerat vin med uppbackande tanniner och stor utvecklingspotential. Det som imponerar mest när vinet är i mitt glas är ändå att fylligheten aldrig är på bekostnad av finessen, utan här förenas de två i en skön mix där mörka körsbär tar täten uppbackat av violpastill, örtagård och fuktiga tobakstoner innan plommonen och det kryddiga anslaget från 18 månader på fat äntrar doftscenen. 

“…fylligt men i förfinad kostym…”

I gommen så är det fylligt men i förfinad kostym med tydlig tanninstruktur som skänker den önskade fräschören. Lite kärnkärva drag accentuerar det norditalienska och avslutet är långt, rikt samt upplevs ovanligt torrt för vinstilen. Ripasso som är på riktigt helt enkelt utan några som helst genvägar!

Intrycket: 91 LGP

2015 Zenato Ripassa Superiore finns i mer än 230 butiker och har artikelnummer 12324. En flaska kostar 199 kr och hittar man inte vinet i sin butik så kan man beställa den dit utan extra kostnad >>

2015 Zenato Ripassa Superiore
Nr 12324 (750 ml) 14%, 199 kr
Valpolicella, Italien

Inspiration till vinet?

Vinet är naturligtvis gott för sig självt, men till denna Involtini alla milanese con risotto e piselli, eller Lombardiska rullader på risottobädd som det skulle heta på svenska, så blomman vinet ut en dimension till.

Receptet finner ni här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING