Hem Whisky & Bourbon Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

av Livets Goda

Zero Waste Ale är det första ölet som Scandic och Spendrups släpper tillsammans. Projektet ingår i Scandics hållbarhetsstrategi inom Food & Beverage där ambitionen är att samarbeta med andra aktörer för att hitta nya, spännande och kostnadseffektiva sätt att arbeta hållbart.

– Det känns riktigt kul att få arbeta fram en sån här produkt tillsammans med Spendrups. Det här är ett tydligt exempel på hållbarhetsprojekt som kan göras ihop med andra aktörer. Vi kan inte göra arbetet själva utan vi behöver bli ännu vassare på hållbara och roliga projekt tillsammans med andra som värdesätter det lika högt som vi, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Ölet bryggs i Spendrups utvecklingsbryggeri på huvudkontoret i Vårby. För att brygga 1 500 flaskor öl behövs cirka 80 kilo bröd, och totalt kommer runt 400 kilo bröd per år kunna användas till bryggningen.

– Det har varit roligt och utmanande att ta fram en Zero Waste Ale. Vi visar samtidigt att det går att ta tillvara på restprodukter. Vi behöver tänka mer cirkulärt när vi ska ta oss an hållbarhetsutmaningarna och då måste vi samarbeta. Det är ett fantastiskt bröl och det ska bli spännande att höra Scandics gästers omdömen, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.

Zero Waste Ale kommer finnas på följande hotell från den 16 september:
Scandic Star Lund      
Scandic Täby              
Scandic Klara, Stockholm              
Scandic Continental, Stockholm          
Scandic Park, Stockholm               
Scandic Umeå Plaza   
Scandic Strömmen, Norrköping      
Scandic Linköping City
Scandic Europa, Göteborg          
Scandic Opalen, Göteborg  

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING