Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Zeta lanserar Piadina – en modern italiensk klassiker

Zeta lanserar Piadina – en modern italiensk klassiker

av Livets Goda

Den trendiga italienska streetfood-rätten lanseras nu till svenska hemmakockar. ZetaPiadina Romagnola IGP alla Riminese tillagas snabbt och enkelt i stekpannan. Brödet är runt och tunt och kan fyllas med valfria italienska delikatesser som exempelvis mozzarella, charkuterier, pesto och grönsaker. Rätten har anor från 1300-talet och kommer ursprungligen från regionen Romagna men är idag populär i hela Italien. Från vecka 16 finns Zeta Piadina i butik, redo att avnjutas till både vardag och till fest!

En undersökning från ICA visar att 00-talisterna helst väljer att äta mat som intas med händerna*. Ser man vad svenskar generellt sett äter ligger de italienska klassikerna pasta och pizza i toppen, detta framgår i en undersökning från Food & Friends**. I samband med att Zeta introducerar den italienska moderna klassikern Piadina i Sverige, kan både yngre och äldre bredda sin matrepertoar. I hemlandet serveras Piadina som streetfood på italienska caféer och piazzor men även som en snabb och läcker måltid i hemmen.

– En Piadina tillagas på endast ett par minuter i stekpanna och är sanslöst god. Tänk dig ett varmt, frasigt bröd med mild smak av olivolja, fyllt med det du gillar bäst, till exempel parmesan, pesto och färska tomater. Vi på Zeta tror att Piadina kommer att segla upp som en ny favoriträtt i de svenska hemmen, säger Måns Falk, ansvarig för Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi.

Piadina påminner till utseendet om en tortilla men där slutar likheterna. Zeta Piadina är en kylvara, bakad på vetemjöl, 6 % extra jungfruolivolja och innehåller inga konserveringsmedel.

Vid tillagning steks bröden med några droppar olivolja i en stekpanna, då blir de utsökt spröda och påminner om smördeg och pizzabröd i ett. Därefter fylls Piadinan, viks till en halvmåne och serveras. Beroende på ambitionsnivå och mängd är Piadina ett perfekt mellanmål, en lunch eller matig middag. Bröden är bakade på enbart vegetabiliska ingredienser.

Om ZetaPiadina Romagnola IGP alla Riminese

Zeta Piadinalanseras vecka 16 hos Coop, Ica, Hemköp och City Gross. Förpackningen innehåller fyra rejäla bröd med en totalvikt på 360 gram. Rekommenderat pris är 25 kr.

Ingredienser: VETEmjöl, vatten, extra jungfruolivolja (6%), salt, bakpulver: dinatriumdifosfat- natriumvätekarbonat, VETEstärkelse. Kan innehålla spår av SOJA.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING